Azarenková či Medvedev nebudú na olympiáde chýbať. MOV oficiálne povolil ich štart

Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. jún 2024 o 20:28

Bielorusi však nebudú mať pod piatimi kruhmi svoju aktuálne najlepšiu hráčku Arynu Sabalenkovú.

LAUSANNE. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) vo štvrtok schválil účasť na OH v Paríži 22 ruským a 17 bieloruským športovcom.

Ako neutrálni sa pod piatimi kruhmi môžu predstaviť všetci poprední tenisti z oboch krajín vrátane aktuálnej svetovej päťky Daniila Medvedeva.

MOV vo štvrtok ukončil 2. kolo schvaľovacieho procesu štartu ruských a bieloruských športovcov na OH 2024, posudzovala sa spôsobilosť tenistov, strelcov a veslárov.

Už 15. júna MOV zverejnil zoznam možných účastníkov hier v cyklistike, skokoch na trampolíne, vzpieraní a zápasení.

Právo štartu v Paríži majú aj šiesty hráč sveta Andrej Rubľov, Karen Chačanov či Roman Safiullin, taktiež štyri ruské hráčky, ktoré sú v rebríčku WTA do miesta číslo 24 - Daria Kasatkinová, Ľudmila Samsonovová, Jekaterina Alexandrovová a Mirra Andrejevová.

Nie je však isté, kto bude na olympiáde napokon štartovať, prezident Ruskej tenisovej federácie Šamil Tarpiščev už informoval, že zo zdravotných dôvodov sa štartu v Paríži zriekli Rubľov, Samsonovová i obhajca striebra Chačanov.

Povolenie získali aj svetová trojka Aryna Sabalenková a bývalá jednotka Viktoria Azarenková.

Bielorusi však nebudú mať pod piatimi kruhmi svoju aktuálne najlepšiu hráčku, Sabalenková vyhlásila, že dá prednosť zdraviu a po konci sezóny na tráve sa nechce vrátiť na antuku, na ktorej sa odohrá olympijský turnaj. Informácie pochádzajú z agentúr AFP a AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Azarenková či Medvedev nebudú na olympiáde chýbať. MOV oficiálne povolil ich štart