Hviezdny útok sa po rokoch opäť stretne, bude súčasťou akcie Noc múzeí a galérií

Liba, Rusnák, Lukáč. Skvelý útok majstrov sveta z Prahy v roku 1985.
Liba, Rusnák, Lukáč. Skvelý útok majstrov sveta z Prahy v roku 1985. (Autor: archív)
SITA|16. máj 2024 o 14:25

Na podujatí v Slovenskom olympijskom a športovom múzeu sa stretnú Vincent Lukáč, Dárius Rusnák a Igor Liba.

BRATISLAVA. Vincent Lukáč, Dárius Rusnák a Igor Liba sa po rokoch opäť stretnú, príde tak k spojeniu hviezdneho hokejového útoku zo zimných olympijských hier v Sarajeve 1984 či z majstrovstiev sveta v Prahe 1985.

Legendy hokeja pod Tatrami zavítajú v sobotu 18. mája do Slovenského olympijského a športového múzeu (SOŠM) v bratislavskom Dome športu, kde bude prebiehať expozícia v rámci podujatia Noc múzeí a galérií. Informuje o tom oficiálny web Slovenského olympijského a športového výboru.

Súčasťou akcie bude aj beseda s trojicou bývalých hokejistov spojená s autogramiádou. Začiatok stretnutia s legendami je naplánovaný na 15.30 h.

Záujemcovia si budú môcť kúpiť knihu o legendárnom útoku, ktorá je už takmer vypredaná a bude to jedna z posledných možností ju získať.

Slovenské olympijské a športové múzeum bude v sobotu otvorené od 12.00 h až do polnoci. V rámci Noci múzeí a galérií je v stálej expozícii pripravená aj ďalšia zaujímavá akcia.

Od 20.20 h bude možné sledovať v SOŠM priamy prenos zo zápasu hokejových majstrovstiev sveta medzi Slovákmi a Francúzmi. Pre návštevníkov budú zápas priamo v múzeu spolukomentovať zaujímavé osobnosti slovenského hokeja.

Dárius Rusnák bol na svetovom šampionáte v roku 1985 kapitán československej reprezentácie a ako prvý z hráčov aj ako prvý slovenský kapitán zlatého tímu vôbec zdvihol nad hlavu majstrovskú trofej.

Vincent Lukáč sa počas kariéry stal držiteľom Zlatej hokejky pre najlepšieho hokejistu Československa v roku 1983, dvakrát bol aj svetovým šampiónom a s 393 gólmi je najlepším slovenským strelcom v histórii československej ligovej súťaže. Igor Liba si ako jediný z tria zahral aj v NHL, dokonca po boku legendárneho Wayna Gretzkého.

Týždeň po stretnutí na pôde SOŠM ho spolu s ďalšími legendami Jaromírom Jágrom, Kennym Jonssonom, Jaroslavom Pouzarom, Petterim Nummelinom či Ryanom Smythom uvedú do Siene slávy Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Vstup na akciu do SOŠM bude stáť pre jednu osobu 3,50 eura, pre dôchodcov a študentov 2 eurá. Počas soboty bude k dispozícii aj jednotná vstupenka na všetky akcie Noci múzeí a galérií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hviezdny útok sa po rokoch opäť stretne, bude súčasťou akcie Noc múzeí a galérií