Tvárou v tvár. Vlasto Čepo a Matěj Peňáz si na tlačovke Oktagonu nič nedarovali

Vlasto Čepo a Matěj Peňáz.
Vlasto Čepo a Matěj Peňáz. (Zdroj: OKTAGON MMA.)
SvetMMA|1. dec 2022 o 19:50

Poprední zápasníci Oktagonu si na tlačovej konferencii nič nedarovali.

OSTRAVA. Ak by ste sa fanúšika domácej scény zmiešaných bojových umení opýtali, aký duel by v oktagone rád videl, s veľkou pravdepodobnosťou by ste ako odpoveď dostali dvojicu Vlasto Čepo a Matěj Peňáz.

Dvojica bojovníkov sa mala pôvodne stretnúť už vo finále projektu Oktagon Underground v lete 2020, avšak duel sa do dnešného nepodarilo uskutočniť.

Ako Čepo, tak aj Peňáz sa od tej doby stali prednými zápasníkmi domácej organizácie a preto nie je mnoho fanúšikov, ktorý by ich vzájomný stret v klietke vidieť nechceli.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii Oktagon TIME boli prítomní obaja bojovníci, kde si známi zápasníci nič nedarovali.

Tvrdé odkazy na oboch stranách

Slovnú prestrelku odštartovala otázka z radov novinárov, ktorá narážala na fakt, že hoci sa Čepo hlásil ako náhrada za zraneného súpera pre Peňáza do Ostravy, duel tím okolo českého bojovníka neprijal.

„Nebudem ho vyzývať, ja som spravil všetko preto, aby sme mali tretieho decembra zápas, nezobrali to a takisto nechceli ani na konci decembra súboj v Prahe. Jeho tréner povedal, že ja nie som na jeho úrovni, takže asi z toho zápasu nič nebude.

A ďalšia vec je, že prečo Matěj je desiatka strednej divízie a ešte nikdy nedostal súpera, čo je rebríčkovo pred ním. Ľudia nie sú hlúpi, vedia si to domyslieť. V sobotu mám duel s Mellilom, ten zápas (s Peňázom) by mohol byť až po novom roku, ale mne už končí zmluva, takže neviem povedať čo bude. Oni povedali, že nie som pre neho súper a tak mu radšej určite našli súpera o tri hlavy nižšieho a z nižšej váhy,“ povedal Čepo.

Reakcia Peňáza na seba dlho čakať nenechala. Úspešný kickboxer, ktorý sa MMA profesionálne venuje od jesene 2020, povedal, že ak Čepo zvládne nadchádzajúci súboj v Ostrave s Talianom Giovannim Melillom, rád sa s ním stretne.

„Vlasto, to, že si v rebríčku v TOP10, to tiež nechápem. V Oktagone si mal tri zápasy, so Strelczykom, ktorý chodí váhu do 77 kilogramov, velterovú váhu si nikdy neurobil. Keď porazíš Melilla, tak ja s tým zápasom problém nemám, len nevidím dôvod, aby som sa ja musel prispôsobovať niekomu, kto kričí, že chce mať so mnou zápas. Ak si myslíš, že sa ťa bojím, tak to nie.“

Vlasto Čepo jasne objasnil, že na decembrový duel s Peňázom reagoval len preto, že ho zaskočili slová promotérov Oktagonu o tom, aké náročné je nájst bojovníka, ktorý by prijal súboj v MMA proti českému bojovníkovi.

„Ja som reagoval na to, že Matějovi je náročné zohnať súpera, keď to promotéri vraveli. Ty, že sa mňa bojíš, to som nikdy nepovedal, ale keď ťa vidím s tvojím účesom, tak sa už ja začínam asi báť.

Ďalšia vec, ty sa nechceš prispôsobovať, tvoj tréner povedal, že nie som pre teba súper a zrazu už ten zápas je možný. Ja keď chcem proti niekomu zápas, tak ho chcem, tak sa už rozhodnite,“ vyjadril sa niekdajší profesionálny národný šampión Slovenska v boxe.

Svoje si nakoniec zastal aj Peňáz, ktorému sa nepáčilo, ako sa Čepo v lete 2020 vyjadroval o jeho odstúpení zo zápasu kvôli zraneniu.

„Ja som sa k tomu zápasu nevyjadroval, ani keď si sa minulý rok v decembri zranil, pritom, keď som sa zranil ja, tak si mal okolo toho veľa rečí,“ zakončil Peňáz.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Tvárou v tvár. Vlasto Čepo a Matěj Peňáz si na tlačovke Oktagonu nič nedarovali