Kozma: Apollo ma neprekvapil, bol tak dobrý, ako som očakával

(Zdroj: Oktagon MMA)
Daniel Stankovič|30. máj 2021 o 14:16 (aktualizované 30. máj 2021 o 17:36)

Zvládol dôležitú výzvu.

BRNO. Veľké víťazstvo si na turnaji Oktagon 24 v titulovej obhajobe vydobyl šampión welterovej divízie David "Ružový Panter" Kozma (28-11 MMA).

V pozápasovom rozhovore označil český bojovník Leandra "Apolla" Silvu za najťažšieho súpera v doterajšej jedenásťročnej kariére zápasníka MMA. Veterán UFC sa pred duelom nachádzal na 99. priečke v rámci svetového rebríčka.

Päť stovák prítomných divákov v Bobby centre v Brne dvíhali počas dvadsiatich piatich minút zo sedadiel fenomenálne výkony oboch zápasníkov.

Outsider, čo sa nevzdal

Hoci do súboja vstupoval podľa stávkových kancelárií šampión ako outsider, bol to on, kto dokázal byť v úvode duelu aktívnejším a presnejším bojovníkom. 

Rozhodujúcim sa ukázalo byť štvrté kolo, kedy nechýbalo veľa a Silva by duel dokonale otočil. Knockdown aj sľubné pozície na škrtenie dokázal Čech odmietnuť a naopak si piate kolo získal pre seba.

V podstate som škrtenie mal pod kontrolou, aj keď som už začínal na konci cítiť, že to zatvára dobre a moje tepny na krku sa sťahujú. Začínalo sa mi zatmievať, ale napokon sa mi z toho poradilo dostať,“ opísal svoju ´klinickú smrť´ 28-ročný rodák z Karvinej.

Tretia titulová obhajoba opasku v domácej organizácii Oktagon.
Tretia titulová obhajoba opasku v domácej organizácii Oktagon. (Zdroj: Oktagon MMA)

Kvalita súpera ho neprekvapila

Tvrdý a vyrovnaný príbeh súboja najlepšie rozpovedali tváre zápasníkov. Kozma mal cez rozbitý nos problém dýchať a Silva na ľavé oko v piatom kole už nevidel kvôli opuchu vôbec.

Nepovedal by som, že ma to prekvapilo, čakal som, že bude dobrý súper a to sa aj potvrdilo. Myslím, že piate kolo bolo moje, snažil som sa si to postrážiť a nechodiť tak často do prestreliek,“ odpovedal Kozma na otázku, či bol prekvapený silou Brazílčana.

Namiesto UFC podpis novej zmluvy

Po veľkej výzve v podobe prišla na rad aj otázka na možnú zmenu pôsobiska do svetoznámej UFC, to však samotný zápasník vyvrátil oznámením podpisu novej zmluvy v domácej organizácii.

To, či sa ozve UFC to neviem povedať, ale najbližšie obdobie určite zostávam v Oktagone. Budem podpisovať čoskoro novú zmluvu, takže do inej zahraničnej organizácie sa nechystám.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kozma: Apollo ma neprekvapil, bol tak dobrý, ako som očakával