Oktagon 22: Český talent Polívka zaknihoval cenný skalp

Zdeněk Polívka.
Zdeněk Polívka. (Zdroj: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|27. mar 2021 o 19:19

Zápas vo vysokom tempe napokon lepšie zvládol český talent.

BRNO. Filip Tomczak už je domácim priaznivcom známy. V roku 2018 na podujatí Fight Nights Global zdolal Jozefa Wittnera a v rámci organizácie Oktagon MMA v decembri remizoval s Pavlom Salčákom.

Tentoraz ho preveril český talent Zdeněk Polívka.

1. kolo

Tak táto dvojica na nič nečaká. Prvú minútu síce trávime v klinči na pletive, no obaja sú veľmi aktívni. Po roztrhnutí klinču sledujeme ostré výmeny, dobre zasahujú obe strany.

Po minúte a pol prichádza prvý úspešný takedown, ten si pripisuje poľský bojovník Filip Tomczak. Tomczak si udržal kontrolu asi 60 sekúnd, potom Polívka vynikajúco vstal a okamžite vrátil súboj na zem, no výhodnejšia pozícia patrila jemu.

Avšak nie na dlho, Tomczak preukázal fyzickú silu a pretočil svojho českého súpera. Tomczak kontroloval pozíciu až do konca kola, ktoré si pripíše na svoju stranu. Každopádne, prvých päť minút naznačilo, že môžeme sledovať jeden z najlepších zápasov večera. Tempo bolo naozaj vysoké.

2. kolo

Pokračujeme vo vysokom tempe. Presný úder Polívku a Tomczak má problémy! Polívka cíti svoju šancu, pridáva ďalšie údery.

Tomczak sa rozhodne nevzdáva a zakrátko prevzal dominantnú pozíciu. Tu sa môžu ukazovať jeho skúsenosti, na konte má dvojnásobný počet zápasov. Poliak je na zemi dobrý, drží si pozíciu, no presne po troch minútach druhého dejstva Polívka vstáva a momentum sa znova prelieva zo strany na stranu.

Polívka nechce dovoliť Tomczakovi, aby si vydýchol. Veľmi silný záver, tvrdé údery a navyše vo vysokom počte. Pár sekúnd naviac a Polívka mohol duel pokojne ukončiť. Stav na bodových lístkoch je pravdepodobne vyrovnaný, o všetkom by malo rozhodnúť posledné kolo.

3. kolo

Vyzerá to tak, že Polívka očakával Tomczakov pokus o takedown a postrážil si úvodné sekundy. Zápas sa opäť ocitá na zemi, Tomczak je zjavne vyčerpaný. Polívka teraz trochu spomalil tempo, do konca zápasu je stále dosť času.

Polívka zápasí rozumne, naďalej je aktívny, no nedáva protivníkovi možnosť, aby ho nachytal. Toto musí byť pre Tomczaka značne frustrujúce, Polívka bez problémov pokrýva akýkoľvek pokus o zvrat. 

Ďalší podarený takedown, o všetkom je rozhodnuté. 

Výsledok: Zdenek Polívka vyhráva na body (2x 29-27, 29-28).

Slová víťaza: Nebolo to úplne tak, ako som chcel. Vedel som, že v prvom kole bude mať silu, tak som sa skôr pripravil na ďalšie kolá a taktika vyšla. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Český talent Polívka zaknihoval cenný skalp