Oktagon 22: Prišla, dominovala, zvíťazila. Pudilová zápas zobrala len tri dni pred jeho uskutočnením

Lucie Pudilová.
Lucie Pudilová. (Zdroj: Oktagon MMA.)
Daniel Stankovič|27. mar 2021 o 23:00

Lucie Pudilová si napriek tomu, že zápas prijala na poslednú chvíľu, pripisuje si tretie víťazstvo v rade.

BRNO. Len tri dni pred začiatkom turnaja prijala ponuku na súboj bývalá zápasníčka UFC Lucie Pudilová, ktorá je momentálne na vlne dvoch výhier. Proti nej nastúpi Fínka Maiju Suotama, veteránka organizácií Invicta alebo Strikeforce.

1. kolo

Obe si načítavajú tú druhú a hľadajú správnu vzdialenosť na svoje údery. Suotama natlačila Pudilovú na zem, kde sa ju snaží silou mocou udržať. Českej bojovníčke sa podarilo vstať, ale tlak Fínky na pletive neprestáva.

Zatiaľ čo bráni pokus o strh na pletive, pridáva Pudilová súperke krátke údery lakťami. Suotama nakoniec s takedownom úspešná, avšak na zemi toto veľa nestihla, pretože Pudilová okamžite opätovne vstáva.

2. kolo

Druhé kolo začalo, Pudilová drží stred oktagonu a Suotama krúži okolo vedomá si toho, že v žiadnom prípade nechce nechať priestor Češke ju zamerať údermi. Pudilová úspešná s jabom z prednej ruky, neskôr na krátku chvíľu pridala aj spŕšku ďalších úderov.

Tvár Maiju Suotammy začína poriadne červenať, je zjavné, že utŕžené údery si skrátka vyberajú svoju daň. Druhé dejstvo jasne v réžii Lucii Pudilovej. 

3. kolo

Posledná päťminútovka je pred nami a Pudilová zjavne zvyšuje tempo a intenzitu svojich úderov. Tvrdý roundkick od Pudilovej, asi prvýkrát kopnutý v zápase. Pri pokuse o strh okamžitá obrana, Pudilová je jednoducho v súboji úspešnejšou bojovníčkou.

Predná ruka Pudilovej zohráva kľúčovú úlohu súboja, čo na to povedať, zakrvavená tvár súperky hovorí za všetko! Suotama sa nevzdáva, no mnoho času na obrat v tomto dueli nemá, časomiera ukazuje minútu do konca.

Pudilová sa presúva zo strany na stranu a v žiadnom prípade nedovoľuje nejaký šťastný úder, ktorý by priletel a pripravil ju o jasnú výhru. 

Výsledok: Na body (3x 30-27) jasne víťazí Lucie Pudilová!

Slová víťazky: Som dosť unavená, už ani nemám síl sa z toho radovať. Váha mi moc nesadla, musela som veľa zhadzovať na poslednú chvíľu. Ďakujem rodine, sparring partnerom a všetkým, ktorí mi fandia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 22: Prišla, dominovala, zvíťazila. Pudilová zápas zobrala len tri dni pred jeho uskutočnením