Oktagon 21: Čaká nás ďalší skvelý turnaj

Daniel Stankovič|1. jan 2021 o 01:00

Čo ponúkne prvý turnaj nového roku z produkcie OKTAGON MMA?

V súvislosti s posledným turnajom roka a zakončením „MMA sezóny“, bol zároveň predstavený ten ďalší.  Oktagon 21, ktorý sa uskutoční v „pevnosti Brno“ koncom januára, má podľa dostupných informácií priniesť fanúšikom opäť skvelé zápasy a pokračovanie príbehov obľúbených bojovníkov. Na čo sa môžeme tešiť tridsiateho januára?

OKTAGON 21

Ronald Paradaiser (11-6) vs. Ivan Buchinger (37-7) (Zápas o titul ľahkej váhy; -70 kg)

Mladý slovenský talent Paradaiser, rozhodne počas vianočných sviatkov nezaháľal, a akonáhle vyšla na povrch informácia, o v poradí už druhom zmarenom zápase Buchingera pod farbami Oktagonu, prišiel so zaujímavou výzvou. S odobratím titulu Poliakovi Legierskemu z dôvodu neaktivity, sa uvoľnilo miesto pre veľmi zaujímavý duel, a tiež porovnanie s legendou domácej scény a bývalým šampiónom Cage Warriors či M1, Ivanom Buchingerom. Kto získa titul?

Petr „Monster“ Kníže (11-1) vs. Leandro „Buscapé“ Silva (24-8) (weltrová váha, -77 kg)

Legendárny 43-ročný Kníže prvý duel absolvoval už v roku 1999, a do Oktagonu prichádza podľa vlastných slov pridať posledný opasok do zbierky. Počas svojej kariéry zaznamenal porážku len s Karlosom Vémolom, a pred troma rokmi porazil napríklad aj súčasného šampióna weltrovej váhy, Dávida Kozmu.

V Brazílčanovi Silvovi nachádza Kníže určite vyrovnaného protivníka so skúsenosťami s najlepšou svetovou organizáciou, UFC. V poslednom zápase sa Buscapé predviedol divákom fenomenálnym výkonom proti Poliakovi Bryczekovi

Gábor Borároš (18-8) vs. Matúš Juráček (6-2) (weltrová váha, -77 kg)

Na karte uvidíme tiež duel šampióna prvej Oktagon výzvy s 25-ročným talentom českej scény. Juráček sa po dlhodobých problémoch so zraneniami vrátil do profi kolotoča decembrovou výhrou nad Širokým, a ukázal, že rozhodne môže pomýšľať na najvyššie méty.

Borároš na druhú stranu, strieda v posledných víťazstva s prehrami. V súboji bude chcieť určite smolnú sériu ukončiť, a rozptýliť pochybnosti o svojich zápasníckych kvalitách.

Lucia Pudilová (9-6) vs. Marta „Wadera“ Waliczek (4-2) (bantamová váha, -61 kg)

Posledným súbojom, ktorý bol zatiaľ oznámený, je duel predných ženských zápasníčok bantamovej váhy. Pudilová sa po výhre nad Holm dokázala dostať z negatívnej série prehier, a takmer okamžite prijíma výzvu od súperky, s ktorou sa mala pôvodne stretnúť už koncom novembra.

Na karte tiež uvidíme aj ženské finalistky Oktagon Undergroundu, Luciu Szabovú a Terezu Bledú. Posledným oznámeným zápasníkom je elitný kickboxer Matej „Money“ Peňáz.

Oktagon plánuje v budúcom roku usporiadať trinásť turnajov, počas ktorých by sme sa mali dozvedieť mená šampiónov vo zvyšných divíziách. Určite sa tak máme na čo tešiť!

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 21: Čaká nás ďalší skvelý turnaj