Odpadli jej najvážnejšie súperky. Velez-Zuzulová ma na dosah víťazstvo

Najväčším prekvapením prvého kola bolo vypadnutie Mikaely Shiffrinovej.
Najväčším prekvapením prvého kola bolo vypadnutie Mikaely Shiffrinovej. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi|3. jan 2017 o 14:37

Slovenské lyžiarky majú za sebou vydarené prvé kolo slalomu v Záhrebe. Veronika Velez-Zuzulová je zatiaľ prvá a Petra Vlhová štvrtá.

ZÁHREB. Slalom v Záhrebe patrí medzi najťažšie a najdlhšie v celej sezóne. Na iných slalomoch zvládnu najlepšie pretekárky jedno kolo za približne päťdesiat sekúnd.

V Záhrebe vedie po prvej jazde Veronika Velez-Zuzulová časom nad jednu minútu - 1:00:40.

Fotogaléria zo slalomu v Záhrebe: fotogaléria

4.1.2017

„Bol to riadny boj, pretože v noci som ochorela a cítim sa veľmi zle. Ciele pred druhým kolom mám však najvyššie,“ prezradila Velez-Zuzulová.

Pred druhou Bernadette Schildovou má náskok 39 stotín sekundy, pred treťou Šárkou Strachovou vedie o 41 stotín sekundy. Štvrtá je Petra Vlhová, ktorej strata je 48 stotín sekundy.

Prvé kolo nedokončilo rekordných 23 pretekárok.

Shiffrinová vypadla po štyroch rokoch

Obrovským prekvapením je vypadnutie Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorá sa na náročnej trati nezmestila do jednej z bránok.

Fenomenálna Američanka, ktorá zvíťazila v doterajších štyroch slalomoch sezóny a ktorá vedie v celovom hodnotení Svetového pohára naposledy, nedokončila slalom 29. decembra 2012, keď v Semmeringu vypadla v druhom kole.

Medzitým v rámci Svetového pohára absolvovala 31 slalomov a až 22 z nich bolo víťazných.

Jazda Mikaely Shiffrinovej v prvom kole:

Po prvom kole skončila aj Švajčiarka Wendy Holdenerová, ktorá bola v predošlých slalomoch trikrát tretia.

Obom slovenským lyžiarkam tak do druhého kola odpadli dve najvážnejšie súperky. Velez-Zuzulová však túto skutočnosť nechce riešiť. „K vypadnutie Mikaely sa teraz nebudem vyjadrovať,“ vyhlásila 32-ročná Bratislavčanka.

Velez-Zuzulová na chvíľku vypne

Hoci bola po prvej jazde zjavne spokojná, na jej hlase bolo počuť, že má zdravotné ťažkosti. „Prvé kolo nebolo ľahké. Staval ho mužský tréner a bolo to cítiť. Podložka bola navyše hrboľatá a trať bola nerovnomerná.“

Jazda Veroniky Velez-Zuzulovej v prvom kole:

Pred druhým kolom má uľahčenú cestu za prvým triumfom v tomto ročníku a pred ním sa bude snažiť oddychovať. „Na chvíľu sa posnažím vypnúť, hoci to momentálne pre mňa nebude jednoduché. Ciele mám však najvyššie,“ priznala.

Jej mladšia krajanka Petra Vlhová mala na náročnej trati v prvej polovici mierne problémy. Svoju jazdu však vystupňovala a na druhú Schildovú stráca len osem stotín sekundy.

Jazda Petry Vlhovej v prvom kole:

„S prvým kolom nie som príliš spokojná. Vo vrchnej i strednej časti som nešla ideálne. Pred cieľom sa to zlepšilo. V druhom kole pôjdem naplno,“ reagovala Vlhová.

Druhé kolo záhrebského slalomu začne o 16.15 h.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Odpadli jej najvážnejšie súperky. Velez-Zuzulová ma na dosah víťazstvo