Federer získal prestížne ocenenie. Nečakal som to, tvrdí

Roger Federer získal prestížne športové ocenenia Laureus World Sports Awards za rok 2017.
Roger Federer získal prestížne športové ocenenia Laureus World Sports Awards za rok 2017. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. feb 2018 o 14:26

Športové ocenenia Laureus World Sports Awards za rok 2017 si odniesla aj Serena Williamsová.

MONAKO. Prestížne športové ocenenia Laureus World Sports Awards za rok 2017 získali švajčiarsky tenista Roger Federer a americká tenistka Serena Williamsová.

Federer prevzal hneď dve ceny - pre Športovca roka a Návrat roka. Celkovo tak má v zbierke rekordných 6 ocenení (z nich 5 pre Športovca roka) od zrodu podujatia v roku 2000.

Federer: Mimoriadny moment

Serena Williamsová triumfovala doteraz päťkrát (z toho raz dostala cenu za Návrat roka). Výsledky vyhlásili v utorok na slávnostnom galavečere v Monaku.

Tridsaťšesťročný Federer, ktorý sa 19. februára 2018 vrátil na čelo svetového rebríčka, vlani triumfoval na dvoch grandslamových turnajoch - na Australian Open a vo Wimbledone.

“Pre mňa je to mimoriadny moment. Každý vie, ako vysoko si vážim moje ocenenia Laureus, každé ďalšie je nádherné, ale získať dve v jednom roku, to je ozajstná česť.

Nečakal som to. Som šťastný a chcem sa poďakovať akadémii Laureus," reagoval 36-ročný Federer.

Cenu Laureus pre Športovca si odniesol v rokoch 2005 až 2008.

V hlavnej mužskej kategórii medzi nominovanými figurovali aj jeho tenisový konkurent Rafael Nadal, futbalista Cristiano Ronaldo, pretekár formuly 1 Lewis Hamilton a cyklista Chris Froome.

Federerova veková rovesníčka Serena Williamsová odštartovala minulý kalendárny rok víťazstvom na Australian Open, po turnaji sa stiahla z dvorcov, v tom čase už bola tehotná.

Tímom roka je Mercedes

Do oficiálneho súťažného diania po 13 mesiacoch odmlky a septembrovom pôrode sa vrátila v nedeľu 11. februára 2018 - už za rozhodnutého stavu (3:0) proti Holandsku vo štvrťfinálovom 1. kole svetovej skupiny po boku sestry Venus podľahli Lesley Kerkhoveovej a Demi Schuursovej 2:6, 3:6.

Po tomto deblovom intermezze v Asheville sa 36-ročná Serena plánuje vrátiť do turnajového diania od 7. marca v kalifornskom Indian Wells.

V nominácii na prestížne športové ocenenia figurovali medzi ženami aj španielska tenistka Garbine Muguruzová-Blancová, atlétka Caster Semenyová z JAR a tri Američanky - atlétka Allyson Felixová, plavkyňa Katie Ledecká a lyžiarka Mikaela Shiffrinová.

Tímom roka je Mercedes v F1, cenu za Prielom roka získal španielsky golfista Sergio García a medzi hendikepovanými športovcami ocenili švajčiarskeho handbikera Marcela Kruga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Federer získal prestížne ocenenie. Nečakal som to, tvrdí