Obvinili ju, že užívala doping. Podľa kontrol som vždy bola čistá, reaguje Ruska

Oľga Viluchinová (vpravo).
Oľga Viluchinová (vpravo). (Autor: TASR/AP)
TASR|29. dec 2016 o 12:20

Viluchinová medzičasom ukončila kariéru.

MOSKVA. Ruské biatlonistky Oľga Viluchinová a Jana Romanovová odmietli dopingové podozrenia. Obe medailistky zo ZOH 2014 v Soči sa chcú voči obvineniam brániť súdnou cestou.

"Všetky dopingové kontroly počas mojej kariéry ukázali, že som čistá. Nechápem, prečo na moju osobu dopadol tieň podozrenia z užívania zakázaných látok," uviedla Viluchinová, ktorá v novembri vo veku 28 rokov ukončila profesionálnu kariéru.

"Trest je nepochopiteľný. Otázkou je, za čo sa mám zodpovedať. Za škrabance na fľaškách s mojou vzorkou?," cituje agentúra dpa slová Romanovovej.

Správa Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) informovala o tom, že v Rusku bolo do dopingovej schémy zapojených viac ako tisíc športovcov. V antidopingových laboratóriách sa manipulovalo so vzorkami, pozitívne testy sa likvidovali alebo sa nahrádzali "čistými".

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) minulý týždeň začal disciplinárne konanie s 28 ruskými športovcami, ktorí sú podozriví z manipulácie s dopingovými vzorkami na ZOH 2014 v Soči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Obvinili ju, že užívala doping. Podľa kontrol som vždy bola čistá, reaguje Ruska