Shiffrinová vyhrala aj bez trénera. Je smutné, že odišiel práve teraz, tvrdí

Mikaela Shiffrinová oslavuje po jej víťazstve v obrovskom slalome na MS v lyžovaní.
Mikaela Shiffrinová oslavuje po jej víťazstve v obrovskom slalome na MS v lyžovaní. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Nikola Baďová|16. feb 2023 o 21:00

Američanka si šampionát užíva.

MÉRIBEL. Je málo, čo v zbierke nemá. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová získala titul majsterky sveta v obrovskom slalome, ktorý jej chýbal.

„Som na seba veľmi hrdá. Nemôžem tomu uveriť. V druhom kole som si myslela, že som to pokazila a na najlepšie lyžiarky strácam. Snažila som sa najviac, ako som mohla. 

V cieli som nakoniec videla zelené čísla s náskokom dvanásť stotín sekundy. Je to veľmi malý rozdiel,“ povedala na tlačovej konferencii po výhre na majstrovstvách sveta v lyžovaní.

Základ svojho víťazstva položila už v prvom kole. „Shiffinová výborne zvláda tlak. Ak vedie v prvom kole, vie koľko risku si v druhom kole môže dovoliť,“ povedal komentátor ZDF Julius Hilfenhaus pre Sportnet.

Z Méribelu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Na druhom mieste skončila Federica Brignoneová, tretia bola Ranghild Mowinckelová. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila siedme miesto.

Životná forma

Američanka predvádza v obrovskom slalome túto sezónu perfektné výkony. Vyhrala už šesť pretekov vrátane majstrovstiev sveta. 

„Pamätám si, ako Mikaela lyžovala v roku 2018. Tento rok je ešte silnejšia ako vtedy. Je ako robot. Ak bude takto pokračovať aj naďalej s jej technikou a mentalitou, tak ostatné dievčatá to budú mať veľmi náročné. Je veľmi silná a rýchla,“ povedal v rozhovore pre Sportnet Livio Magoni. 

„Mikaela je v obrovskom slalome v životnej forme,“ dodala česká expertka Eva Kurfürstová. 

Shiffrinová vie, koľko ju to stálo úsilia, aby dosiahla na vytúžený titul majsterky sveta. 

„Pracovala som na obrovskom slalome veľmi dlho. Snažila som sa jazdiť konzistentne a podarilo sa mi to až tento rok. Momentálne lyžujem najlepší obrovský slalom v mojej kariére. Snažím sa tomu veriť a je pre mňa náročné uveriť, že to stále funguje. Dnešné víťazstvo si určite budem pamätať do konca života,“ usmiala sa. 

Chce medailu aj zo slalomu

Vo Francúzsku vybojovala už dve medaily. Ku striebru zo super-G pridala zlato. „Šampionát si veľmi užívam. Zvlášť po výhre ako dnes. 

Po výpadku v alpskej kombinácii som bola sklamaná a mala som zmiešané pocity. Je to ako na kolotoči. Stále mám posledné preteky pred sebou, na ktoré sa veľmi teším,“ dodala. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová vyhrala aj bez trénera. Je smutné, že odišiel práve teraz, tvrdí