Obranca Sekera sa musí zlepšiť v útočnej hre

Andrej Sekera (vpravo)
Andrej Sekera (vpravo) (Autor: TASR/AP)
SITA|13. júl 2009 o 12:18

Tím zámorskej hokejovej NHL Buffalo Sabres pomaly začína s prípravou na arbitráž so slovenským obrancom Andrejom Sekerom.

BUFFALO. Ten sa 1. júla stal obmedzeným voľným hráčom a vedenie "šablí" mu ponúklo kvalifikačný kontrakt. V druhej polovici júla sa tak obe strany stretnú pred arbitrážnym súdom, ktorý rozhodne o povinnej výške finančného návrhu Buffala pre Sekeru.

V snahe o čo najnižší ročný plat sa rozbehli rôzne zákulisné aj verejné vyjadrenia, ktoré majú hráča aj napriek záujmu klubu čo najviac očierniť. Naposledy sa na adresu Sekeru vyjadril tréner Lindy Ruff: "Andrej by mal popracovať na svojej hre v ofenzíve. Jeho obranný prejav je dobrý, ale smerom dopredu to nie je príliš oslňujúce. Niekedy mu to ide dobre, inokedy nie." Sekera v minulej sezóne odohral v drese Buffala 69 duelov základnej časti s bilanciou 3 góly a 16 asistencií. Na prelome apríla a mája reprezentoval Slovensko na MS vo Švajčiarsku.

Americký hokejový brankár Rick DiPietro by po dlhodobom zranení kolena mohol byť pripravený pridať sa k svojmu tímu New York Islanders už na začiatku tréningového kempu. Ako informoval tréner Islanders Scott Gordon, DiPietrova rekonvalescencia prebieha rýchlejšie, ako sa očakávalo, a je veľká šanca, že sa s mužstvom začne pripravovať už v septembri.

DiPietro by mohol byť pripravený už na kemp

Dvadsaťsedemročný gólman musel už v januári predčasne ukončiť sezónu 2008/09, pretože ho trápil opuch ľavého kolena. Jeho zdravotný stav bol dôsledkom dvoch operácií v priebehu štyroch mesiacov. DiPietro má so svojím klubom podpísanú rekordne dlhú 15-ročnú zmluvu za 67,5 mil. USD, v uplynulej sezóne odchytal len 5 zápasov. Najprv sa musel v júni pred jej začiatkom podrobiť operácii ľavého kolena.

V prvých štyroch stretnutiach základnej časti robil náhradníka Joeyovi MacDonaldovi. Potom nasledovali tri duely v bránke Islanders, ale v tom poslednom 25. októbra proti Caroline odchytal len prvú tretinu. O šesť dní na to sa podrobil artroskopii menisku ľavého kolena. Bola to už DiPietrova tretia operácia za sedem mesiacov, pretože v marci absolvoval zákrok na ľavom bedrovom kĺbe. Rok predtým mu operovali pravý bedrový kĺb. Do bránky "ostrovanov" sa jednotka draftu z roku 2000 vrátila prechodne na prelome rokov na dva zápasy - 26. decembra 2008 proti Torontu a 2. januára 2009 proti Phoenixu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Obranca Sekera sa musí zlepšiť v útočnej hre