O žltý dres bojoval roky. Je to niečo výnimočné, tvrdí Sagan

Miloslav Šebela|3. júl 2016 o 17:59

Víťazné gesto neukázal, keď prešiel cieľom.

CHERBOURG, BRATISLAVA. Žltý dres mu predpovedali už v roku 2012. „Rád by som ho získal. Bola by to pre mňa veľká pocta,“ vravel na Tour aj o rok neskôr.

Najcennejšia trofej, akú môže cyklista získať, však Petrovi Saganovi unikala o sekundy. V roku 2013 ho od žltého dresu delila v druhej etape jediná sekunda. Bol z toho frustrovaný. Chýbal naozaj malý kúsok.

„Keď po niečom veľmi túžite, stáva sa, že sa vám nepodarí získať to. Preto teraz o žltom drese nepremýšľam. Ak sa to má stať, príde to,“ vravel tento rok ešte pred štartom pretekov.

Sagan na stupni víťazov: fotogaléria

3.7.2016

Potiahol ho Kreuziger

Žltý dres je snom každého cyklistu. Keď ho v sobotu získal prvý raz, Mark Cavendish bol dojatý. Aj Brit oň roky bezvýsledne bojoval. „Bolo to emotívne. Je to dres, ktorý som nikdy nemal a teraz ho môžem normálne nosiť,“ tešil sa.

V nedeľu mu ho vzal práve slovenský cyklista. Krátky kopec do cieľa v Cherbourgu bol nad sily mnohých cyklistov. V najprudších miestach mal 15-percentný sklon.

Vpredu ostala asi tridsaťčlenná skupinka. Sagan zvládol stúpanie najlepšie aj vďaka podpore Romana Kreuzigera. V šprinte pred cieľom zdolal Francúza Allaphilippa. Víťazné gesto však neukázal.

„Viete, ja som až v cieli zistil, že som vyhral etapu, myslel som si, že sú pred nami ešte dvaja cyklisti z úniku. A zrazu ku mne prišli ľudia z tímu a tešili,“ opisoval Sagan pre Eurosport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»O žltý dres bojoval roky. Je to niečo výnimočné, tvrdí Sagan