Nórsko na MS v hokeji 2024
Nórsko
MS v hokeji 2024
11.05.2024, Skupina A
3 - 6
3:2, 0:1, 0:3
Česko na MS v hokeji 2024
Česko

Česi sa poriadne nadreli. Keď bolo najhoršie, k obratu zavelil kapitán

Kapitán českého tímu Roman Červenka sa raduje z gólu v zápase proti Nórsku na MS 2024.
Fotogaléria (17)
Kapitán českého tímu Roman Červenka sa raduje z gólu v zápase proti Nórsku na MS 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|11. máj 2024 o 22:45

Hokejisti Česka dnes zdolali Nórsko na MS v hokeji 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2024 - skupina A

Nórsko - Česko 3:6 (3:2, 0:1, 0:3)

Góly: 7. Solberg (Thoresen, Zuccarello), 13. Steen (Trettenes), 17. E. Östrem Salsten (Solberg, Zuccarello) – 7. Červenka (Kundrátek, Kaše), 18. Červenka (Sedlák, Kaše), 36. Beránek (Kempný), 46. Stránský (Krejčík, Kämpf), 57. Hájek (Palát), 60. Palát (Kämpf, Voženílek).

Rozhodcovia: Hronský (SR), MacFarlane (USA) – Heffner (Nem.), Lundgren (Švéd.), vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 17.413 divákov.

Nórsko: Haukeland – Johannesen, Solberg, Hansen, Nörstebö, Krogdahl, Kasastul, Engebraten – Zuccarello, E. Östrem Salsten, Thoresen – Olsen, Vikingstad, Berg-Paulsen – Brandsegg-Nygard, Vesterheim, Steen – Rönnild, H. Östrem Salsten, Martinsen – Trettenes

Česko: Mrázek – Gudas, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Hájek, Špaček – Kaše, Sedlák, Červenka – Kubalík, Tomášek, Palát – Stránský, Kämpf, Voženílek – Flek, Kondelík, Beránek

OSTRAVA. Českí reprezentanti si na domácich MS v hokeji 2024 pripísali na konto druhé víťazstvo, hoci sa nadreli viac, ako sa očakávalo.

V prvej tretine prehrávali s Nórskom 1:3, ale napokon sa tešili z víťazstva 6:3. Veľký podiel na tom mal kapitán Roman Červenka, ktorý strelil dva góly.

"Dôležité je víťazstvo, zápas sa nevyvíjal dobre. Beriem tri body pre tím, potrebovali sme potvrdiť piatkový výkon. Dlho sa nám to nedarilo, ale vyhrali sme. Nechcem riešiť góly, som rád, že som pomohol tímu," povedal.

Autorom víťazného gólu bol napokon v 46. minúte Matěj Stránský, ktorý ťažil z dôrazu pred bránkou a pretlačil puk za chrbát brankára Henrika Haukelanda.

V 57. minúte dodala pokoj na české hokejky delovka Libora Hájka a tŕnitú cestu za víťazstvom zakončil gólom do prázdnej bránky Ondřej Palát.

Obranca Nórska Stian Solberg vyzdvihol výkon brankár: "Náš gólman chytal dnes neuveriteľne, udržal nás v hre počas celých 60 minút. My sme mu dostatočne nepomohli. Henrik je náš najdôležitejší hráč."

Česi odohrajú tretí zápas na turnaji v pondelok o 20.20 h proti Švajčiarsku, nórsky tím nastúpi v rovnaký deň, ale o 16.20 h s Fínskom.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2024

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Nórsko - Česko na MS v hokeji 2024

Česi začali od úvodu aktívne, ale na druhej strane mohol otvoriť skóre Rönnild. Favorit naďalej pokračoval vo vysokom tempe a v 7. minúte otvoril skóre kapitán Červenka, ktorý sa dostal pred bránku a z otočky prestrelil Haukelanda.

Fotogaléria zo zápasu Nórsko - Česko na MS v hokeji 2024 (skupina A)

Krídelník prvej formácie nastúpil v 200. zápase za národný tím. Nóri kontrovali po 31 sekundách zásluhou Solberga a v druhej polovici prvej časti už viedli, keď v oslabení Trettenes našiel Steena, ktorý prekonal Mrázka.

Severania šokovali domácich v 17. minúte tretíkrát, E. Östrem Salsten z uhla zvýšil na 3:1. Červenka však odpovedal po 40 sekundách.

Domáci vytvorili v druhej časti enormný tlak, prestrieľali súpera (20:1) a dočkali sa v 36. minúte po zakončení Beránka.

Česi zlomili odpor Nórov v 46. minúte, keď Stránský aj so šťastím dostal puk do siete. Triumf ešte v závere potvrdili Hájek a do prázdnej bránky aj Palát.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Česi sa poriadne nadreli. Keď bolo najhoršie, k obratu zavelil kapitán