Gombos predviedol famózny výkon. Súperovi z top 20 dal takmer dvoch kanárov

Norbert Gombos oslavuje výhru Slovenska nad Čile v Davisovom pohári 2021.
Norbert Gombos oslavuje výhru Slovenska nad Čile v Davisovom pohári 2021. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|18. sep 2021 o 18:23

Slovensko zdolalo Čile, piaty zápas sa hrať nebude.

Davisov pohár 2021

Norbert Gombos (SR) - Cristian Garín (Čile) 6:0, 6:1

BRATISLAVA. Slovenský tenista Norbert Gombos zdolal Čiľana Cristiana Garína v súboji jednotiek v dueli 1. svetovej skupiny Davisovho pohára.

Gombos ako 115. hráč svetového rebríčka vyhrával nad 17. hráčom sveta 6:0 a 5:0. Čiľan napokon pri svojom poslednom podaní vyhral aspoň gem. Zápas trval len 50 minút.

Súboj Slovenska a Čile v bratislavskom NTC je tak rozhodnutý, Slováci vyhrali 3:1 a piaty zápas sa po dohode kapitánov hrať nebude.

O tom, či Slováci postúpia priamo do februárovej kvalifikácie o finálový turnaj, rozhodnú výsledky ďalších víkendových stretnutí.

Vyhral jedenásť gemov za sebou

Gombos nastúpil proti Garinovi s cieľom odplatiť mu prehru z 1. kola grandslamocého US Open a podal excelentný výkon. V prvom sete trikrát prelomil podanie sedemnásteho hráča svetového rebríčka ATP a uštedril mu "kanára".

Gombos výborne podával, vo výmenách neustále tlačil súpera do defenzívy a na jeho konto pribúdal jeden winner za druhým.

Čiľan nemal dostatok času na prípravu úderov a jeho pohyb po dvorci nebol ani zďaleka taký dobrý, ako v piatkovej dvojhre proti Alexovi Molčanovi.

Gombos bol v laufe, vychádzalo mu všetko, na čo siahol. V druhom i piatom geme druhého setu opäť zobral Garinovi servis a vybudoval si rozhodujúci náskok 5:0.

Zverenec daviscupového kapitána Tibora Tótka mal ideálnu dĺžku úderov, nerobil takmer žiadne nevynútené chyby.

V siedmom geme premenil po víťaznom forhende pri vlastnom servise hneď prvý mečbal a potvrdil, že mu rýchly bratislavský hard sedí.

Najväčšie víťazstvo v kariére

"Ani neviem opísať svoje pocity. Som stále na Mount Evereste. Bol to životný zápas, všetko mi padalo, som nesmierne šťastný. Veľká vďaka celému tímu. To je tak, keď sa človek dobre cíti a nálada je výborná," zneli prvé slová Gombosa pre RTVS.

"Musím uznať, že toto je najväčšie víťazstvo v mojej kariére. Som rád, že máme šancu bojovať o Madrid," dodal.

Slovák predviedol famózny výkon, aký sa na elitnej tenisovej úrovni často nevidí.

"Sústredil som sa na seba, aby som pokračoval v takejto hre. Od základnej čiary som mal pocit, že nemôžem prehrať žiadnu loptu. Dobre som sa pohyboval. Pomohlo mi do pohody, že som vyhral prvý set 6:0. Hral som ešte lepšie ako včera," uzavrel Gombos.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gombos predviedol famózny výkon. Súperovi z top 20 dal takmer dvoch kanárov