Guľa nominoval proti Azerbajdžanu 23 hráčov, v kádri figurujú aj štyria legionári

Tréner tímu SR 21 Adrian Guľa počas nominačnej tlačovej konferencie na kvalifikačný zápas ME proti Azerbajdžanu.
Tréner tímu SR 21 Adrian Guľa počas nominačnej tlačovej konferencie na kvalifikačný zápas ME proti Azerbajdžanu. (Autor: Dano Veselský TASR)
SITA|28. aug 2019 o 11:59

Káder tvoria prevažne hráči z domácich súťaží.

BRATISLAVA. V nominácii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adriána Guľu na zápas proti Azerbajdžanu (6. septembra v Baku) v rámci 2. kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá Európy 2021 tejto vekovej kategórie v Maďarsku a Slovinsku figuruje dovedna 23 hráčov.

Tréner Guľa povolal predovšetkým hráčov z domácich dvoch najvyšších súťaží, priestor dostali aj štyria legionári vrátane Christiána Herca z českej Viktorie Plzeň a Ľubomíra Tuptu z talianskeho Hellasu Verona.

Bernátov debut

Premiérovú pozvánku do kádra dostal iba 18-ročný ofenzívny stredopoliar Ján Bernát, ktorý je vo farbách MŠK Žilina momentálne najlepším strelcom Fortuna ligy.

V šiestich dueloch strelil päť gólov a na jeden prihral. Okrem neho môže zažiť debut aj stopér Ivan Mesík zo Spartaka Trnava.

"Bernát je pre nás aj celú verejnosť zaujímavý, keďže sa mu strelecky darí. Mesík sa dostal do nášho portfólia prekvapivo, keď nás zaujala jeho výkonnosť v lige aj európskych súťažiach.

Po konzultácii s trénerom reprezentácie do 19 rokov sme sa ich rozhodli vytiahnuť. Potrebujeme porovnať ich výkonnosť s ostatnými chlapcami," povedal Guľa na stredajšej tlačovej konferencii.

Univerzálny Strelec

Realizačný tím SR "21" nemohol pri nominácii počítať s dvojicou dôležitých hráčov. Stredopoliara rakúskeho Lieferingu Petra Pokorného vyradilo z hry zranenie a žilinský útočník Róbert Boženík dostal pozvánku do A-mužstva slovenskej reprezentácie.

Na hrote útoku ho tak bude musieť zastúpiť jeden z trojice Ľubomír Tupta, Ladislav Almási a Dávid Strelec.

"Zvažujeme pozíciu, na akej môže nastúpiť Strelec, bude použiteľný aj na pozícii desiatky. Je pre nás dôležitou súčasťou, čo potvrdil výkonnosťou v prípravných dueloch aj v ligových zápasoch," objasnil rodák z Novák.

Azerbajdžan bude riskovať

Slováci odohrajú v rámci septembrového asociačného termínu dva zápasy, z toho iba jeden súťažný. V piatok 6. septembra vstúpia do kvalifikácie o postup na ME 2021 duelom v azerbajdžanskom Baku, v ktorom vyzvú domácich rovesníkov. Tí začali kvalifikačný cyklus prehrou 0:1 v Lichtenštajnsku.

"Bol to prekvapivý výsledok, ale Azerbajdžan je technické mužstvo. Chceli hrať futbal a otvárali priestor v defenzíve. Dominovali v zápase, boli lepším tímom, ale chýbala im produktivita. Verím, že rovnako aj proti nám nebudú efektívni.

Po prehre v prvom zápase budú musieť riskovať a padne nám to vhod," doplnil Guľa, ktorý si otestuje pripravenosť svojich zverencov aj 10. septembra v prípravnom stretnutí proti fortunaligovej Dunajskej Strede.

Nominácia reprezentácie SR do 21 rokov na zápas proti Azerbajdžanu (kvalifikácia na ME 2021)

Brankári: Martin Vantruba (FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa), Frederik Valach (FC Petržalka), Dávid Šípoš (FC Nitra)

Obrancovia: Dominik Špiriak (FC Ergotelis/Gréc.), Kristián Vallo (MŠK Žilina), Martin Šulek (AS Trenčín), Adam Kopas (MŠK Žilina), Matej Oravec (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Bednár (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Ivan Mesík (FC Spartak Trnava), Branislav Sluka (MŠK Žilina), Alexander Mojžíš (MFK Ružomberok),

Stredopoliari: Martin Adamec (Odra Opole/Poľ.), Adam Brenkus (MFK Ružomberok), Christián Herc (Viktoria Plzeň/ČR), Peter Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Ján Bernát (MŠK Žilina), Martin Kovaľ (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Michal Tomič (MŠK Žilina), Jakub Švec (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble)

Útočníci: Ľubomír Tupta (Hellas Verona/Tal.), Ladislav Almási (FC Petržalka), Dávid Strelec (ŠK Slovan Bratislava)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Guľa nominoval proti Azerbajdžanu 23 hráčov, v kádri figurujú aj štyria legionári