Chára dal gól a priviedol Boston po troch rokoch do play-off, Halák opäť žiaril

Zdeno Chára (vpravo) sa po svojom góle teší s Toreym Krugom, ktorý mu naň prihrával.
Zdeno Chára (vpravo) sa po svojom góle teší s Toreym Krugom, ktorý mu naň prihrával. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. apr 2017 o 06:07

Kapitán Bruins strelil desiaty gól v tejto sezóne. Túto hranicu prekonal počas svojej kariéry už desiaty raz.

BRATISLAVA. Vedenie klubu ho koncom minulého roka poslalo na farmu do AHL, pretože sa rozhodlo staviť na Thomasa Greissa ako brankársku jednotku.

V marci sa Jaroslav Halák do NHL vrátil. Hneď vychytal víťazstvo, avšak v ďalších troch stretnutiach dostal pred ním Nemec opäť prednosť.

Lenže 30. marca Greissovi nevyšiel zápas s Philadelphiou. Len za niečo viac ako osem minút dostal tri góly. Tréner zareagoval a do brány sa postavil Halák.

Odvtedy už do nej svojho konkurenta nepustil. V noci z utorka na stredu vychytal tretí triumf za sebou, pričom v týchto troch dueloch dostal dokopy iba štyri góly.

Na ľade Nashvillu naňho smerovalo dvadsaťtri striel a tridsaťjedenročný Halák pustil za svoj chrbát jedinú. Dosiahol 95,7-percentnú úspešnosť zákrokov.

Minimálna šanca na play-off

Islanders vyhrali 2:1 po predĺžení.

Oficiálny účet klubu na twitteri určil Slováka za tretiu hviezdu súboja po autorovi víťazného gólu Thomasovi Hickeym a Brockovi Nelsonovi.

Hokejisti New Yorku Islanders si naďalej udržali nádej na postup do play-off - aj keď tá je už skôr iba v teoretickej rovine.

Na Toronto, ktoré aktuálne drží posledné wild card miesto, strácajú päť bodov. Do konca základnej časti však odohrajú už len tri zápasy - rovnako ako Maple Leafs.

"Boli by sme bývali radšej, keby sme mali osud vo vlastných rukách, ale neostáva nám nič iné, len bojovať. Musíme naďalej robiť to, čo sa snažíme robiť. Vyhrávať zápasy," hodnotil pre stránku súťaže tréner New Yorku Islanders Doug Weight.

Boli by sme bývali radšej, keby sme mali osud vo vlastných rukách, ale neostáva nám nič iné, len bojovať. Musíme naďalej robiť to, čo sa snažíme robiť. Vyhrávať zápasy.


Doug Weight, tréner New Yorku Islanders

"Jediné, čo môžeme robiť v tejto fáze sezóny a za týchto okolností, je vyjsť na ľad a nechať tam všetko," dopĺňa útočník Newyorčanov Brock Nelson.

"Tréner nám zvykne hovoriť, aby sme mali kontrolu nad tým, nad čím ju môžeme mať, a jednoducho aby sme skúsili zvíťaziť. To je všetko, čo môžeme v tejto chvíli urobiť," dodal dvadsaťpäťročný Nelson.

Jubileum Cháru

Naopak - istotu postupu do vyraďovacej časti si zabezpečili hráči Bostonu Bruins, ktorí v noci zdolali Tampu Bay bez Petra Budaja presvedčivo 4:0.

V play-off si zahrajú opäť po troch rokoch.

K ich úspechu významnou mierou prispel kapitán Zdeno Chára. V 50. minúte zvyšoval v presilovke na 3:0. Bol to jeho jubilejný desiaty gól sezóny.

Gól Zdena Cháru z 50. minúty zápasu na 3:0.

Štyridsaťročný Chára dosiahol aspoň desať gólov v jednom ročníku desiaty raz vo svojej kariére. Strelecky sa presadil v druhom zápase za sebou.

Dokopy v tejto sezóne nazbieral 28 bodov (10+18 v 73 dueloch).

Šiesty triumf za sebou

"Pre mňa je to niečo nové," priznal po postupe do play-off český útočník David Pastrňák. V NHL pôsobí od sezóny 2014/2015, kedy už Bruins neuspeli.

"Užívam si to, je to vzrušujúci pocit. Teraz už môžeme hrať uvoľnenejšie s vedomím toho, že sme to zvládli. Je to skvelé," dodal pre nhl.com.

Bruins vyhrali šiesty zápas za sebou.

Brankár Tampy Bay Andrej Vasilevskij zasahuje pri šanci Davida Pastrňáka.
Brankár Tampy Bay Andrej Vasilevskij zasahuje pri šanci Davida Pastrňáka. (Autor: TASR/AP)

"Na začiatku druhej tretiny sme hrali vyše štvorminútovú presilovku a nič sme s tým neurobili," hneval sa tréner Tampy Bay Jon Cooper.

"Ba dokonca sme neboli ani hrozbou. Takže namiesto toho, aby sme to využili a vzpružilo nás to, stal sa presný opak. To bol kľúčový moment."

Klubový rekord odolal

Svoje bodové štatistiky si o jednu asistenciu vylepšil útočník Chicaga Marián Hossa. Blackhawks však na ľade Colorada prehrali po predĺžení.

Neprekonali tak klubový rekord v počte víťazstiev na klziskách súpera. Ich aktuálna tohtosezónna bilancia vonku je 24-12-3.

Hossa zostáva najproduktívnejším Slovákom v NHL. V 72 zápasoch získal už 45 bodov (26+19). Jeho spoluhráč Richard Pánik nebodoval.

Chicagu k víťazstvu nepomohlo ani 47 zákrokov Scotta Darlinga.
Chicagu k víťazstvu nepomohlo ani 47 zákrokov Scotta Darlinga. (Autor: SITA)

Zoznam tímov s istotou účasti v play-off:

Západná konferencia (8):

Chicago (istota prvenstva v Centrálnej divízii i konferencii), Minnesota, Anaheim, San Jose, Edmonton, Calgary, St. Louis, Nashville

Východná konferencia (6):

Washington, Columbus, Pittsburgh, New York Rangers, Montreal, Boston

NHL - utorok:

Boston - Tampa Bay 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)

Góly: 26. Drew Stafford (D. Krejčí, McQuaid), 37. Pastrňák (Riley Nash, K. Miller), 50. CHÁRA (Krug, Backes), 59. Pastrňák (D. Krejčí)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 23:32 minúty, trikrát strelecky ohrozil súperovho brankára, dal jeden gól a zaznamenal aj dva hity/

/Peter Budaj (Tampa Bay) nechytal, prednosť pred ním dostal Andrej Vasilevskij/

St. Louis - Winnipeg 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

Góly: 1. Pietrangelo, 25. Lehterä (Barbašev, Sanford) - 22. Laine (Stuart, B. Little), 23. Ehlers (Scheifele, Wheeler), 23. Stuart (Perreault, Lowry), 45. Scheifele (Wheeler, Ehlers), 50. Laine (Perreault, B. Little)

/Marko Daňo (Winnipeg) nehral, nefiguroval na súpiske svojho tímu/

New Jersey - Philadelphia 1:0 pp (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 61. J. Moore (Hall, Palmieri)

Ottawa - Detroit 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 13. E. Karlsson (Turris), 28. Pyatt (Mike Hoffman, Pageau)

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 18:12 minúty, jedenkrát strelecky ohrozil brankára súpera, do osobných štatistík si zapísal už len dva hity/

Nashville - NY Islanders 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)

Góly: 28. Mike Fisher (Colin Wilson, Craig Smith) - 42. Brock Nelson (C. de Haan, D. Seidenberg), 62. Hickey (Josh Bailey, HALÁK)

/Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl dvadsaťdva z dvadsiatich troch striel súpera a zaznamenal 95,7-percentnú úspešnosť zákrokov/

Viktor Arvidsson z Nashvillu sa márne pokúša prekonať Jaroslava Haláka.
Viktor Arvidsson z Nashvillu sa márne pokúša prekonať Jaroslava Haláka. (Autor: TASR/AP)

Pittsburgh - Columbus 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Góly: 19. Rowney (S. Wilson), 30. Hörnqvist (Kühnhackl), 33. Dumoulin (Guentzel, Crosby), 41. Guentzel (J. Schultz, Crosby) - 51. Dubinsky

Anaheim - Calgary 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Góly: 21. Eaves (Getzlaf), 34. Bieksa (Vermette, Corey Perry), 47. Wagner (L. Shaw, Thompson) - 16. Backlund (Giordano, Versteeg)

Toronto - Washington 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 59. Marner (J. van Riemsdyk, Bozak) - 15. Eller (Burakovsky, B. Connolly), 30. Shattenkirk (Nicklas Bäckström, Ovečkin), 49. Nate Schmidt (B. Connolly, Justin Williams), 57. Tom Wilson (Daniel Winnik, Jay Beagle)

/Martin Marinčin (Toronto) nehral, nezmestil sa do zostavy svojho tímu/

Minnesota - Carolina 5:3 (3:3, 1:0, 1:0)

Góly: 6. Zach Parise (Eric Staal, Niederreiter), 12. Schroeder (J. Eriksson, Dumba), 19. Niederreiter (Zach Parise, Spurgeon), 28. Ch. Coyle (Folin, Martin Hanzal), 55. Niederreiter (Zach Parise, Eric Staal) - 7. Stempniak (Skinner, Slavin), 17. Skinner (Hanifin, Victor Rask), 20. Skinner (Stempniak, Derek Ryan)

Dallas - Arizona 3:2 pp (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)

Góly: 14. B. Ritchie, 18. Dickinson (Cracknell), 64. Honka (Spezza, G. Smith) - 18. Dvorak (Keller, J. McGinn), 56. Duclair (M. Domi, Burmistrov)

San Jose - Vancouver 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly: 1. Labanc (Melker Karlsson Pavelski), 1. Joel Ward (Schlemko, Donskoi), 50. Tierney (B. Burns, Donskoi) - 44. Tanev (Boeser, Sbisa)

Jannik Hansen (s číslom 36) zo San Jose sa pokúša presadiť pred bránou Vancouveru.
Jannik Hansen (s číslom 36) zo San Jose sa pokúša presadiť pred bránou Vancouveru. (Autor: TASR/AP)

Colorado - Chicago 4:3 pp (0:0, 2:3, 1:0 - 1:0)

Góly: 33. Duchene (Nieto), 37. Landeskog, 46. Grigorenko (Duchene, Barberio), E. Johnson (Duchene) - 21. Panarin (Patrick Kane, Toews), 25. Ryan Hartman (Marcus Krüger), 31. Marcus Krüger (Rozsíval, MARIÁN HOSSA)

/Marián Hossa (Chicago) odohral 15:51 minúty, ani raz nevystrelil na bránu, ale prihral na gól a zaznamenal dva plusové body a zblokoval jeden pokus súpera/

/Richard Pánik (Chicago) odohral 13:04 minúty, vyslal jednu strelu, zaznamenal dva mínusové body a zblokoval jeden pokus súpera/

/Tomáš Jurčo (Chicago) nehral, nezmestil sa do zostavy svojho tímu/

Los Angeles - Edmonton 6:4 (0:2, 3:1, 3:1)

Góly: 23. Shore (Brodzinski, D. Brown), 33. D. Brown (Shore), 36. Nic Dowd (Clifford, Brodzinski), 42. Trevor Lewis (Shore, LaDue), 51. Pearson (Toffoli), 59. Doughty (Shore) - 3. M. Lucic (McDavid, Klefbom), 12. Nugent-Hopkins (Kris Russell, Eberle), 37. Nugent-Hopkins (Nurse, Kassian), 54. Nurse (L. Draisaitl)

/Marián Gáborík (Los Angeles) nehral, tréner ho nemominoval na zápas/

/Andrej Sekera (Edmonton) odohral 23:52 minúty, vyslal dve strely, zaznamenal jeden plusový bod, dva hity a zblokoval dva pokusy súpera/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára dal gól a priviedol Boston po troch rokoch do play-off, Halák opäť žiaril