Tatar bol na ľade pri troch góloch Detroitu, na jeden prihrával

Hokejisti Detroitu sa tešili z víťazstva.
Hokejisti Detroitu sa tešili z víťazstva. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|3. feb 2018 o 06:22

Red Wings vyhrali v Caroline presvedčivo 4:1.

BRATISLAVA. V noci z piatka na sobotu boli v kanadskom-americkej NHL na programe štyri stretnutia. A predstavil sa v nich jediný slovenský hokejista.

Tomáš Tatar si pri víťazstve Detroitu na ľade Caroliny 4:1 pripísal jednu asistenciu. Okrem toho zaznamenal aj tri plusové body.

V doterajšom priebehu sezóny odohral 50 zápasov, v ktorých získal 22 bodov za dvanásť gólov a desať prihrávok. Jeho bodové maximum v NHL pochádza z ročníka 2014/2015 (56 bodov, 29+27).

"Ukázali sme veľkú snahu vo všetkých aspektoch hry, boli sme hladní pred bránou súpera. Musíme to však zopakovať a podávať takéto výkony pravidelne," hodnotil pre nhl.com tréner Detroitu Jeff Blashill.

Zetterberg predbehol Daciuka

Kľúčový podiel na úspechu Red Wings mal aj český brankár Petr Mrázek, ktorý z 37 streleckých pokusov súpera pustil za svoj chrbát iba jediný puk.

Z posledných piatich štartov má bilanciu 4-0-1.

"Ťažko môžete zvíťaziť, keď dáte iba jeden gól. Detroit má dobrý tím, jeho hra má systém," priznal útočník Caroliny Hurricanes Lee Stempniak.

605.

  • asistencií zaznamenal počas svojej kariéry v NHL Henrik Zetterberg.
  • na 5. mieste historických štatistík klubu predbehol Pavla Daciuka.

Detroit strelil viac ako tri góly po prvý raz z ostatných siedmich zápasov.

Henrik Zetterberg zaznamenal svoju 605. asistenciu v kariére v NHL a v tejto štatistike predbehol Pavla Daciuka na piatom mieste klubovej histórie.

Po rekorde prišla prehra

Po tom, ako hokejisti Vegas Golden Knights stanovili nováčikovský rekord v počte víťazstiev vo svojej premiérovej sezóne v profilige, sa tentoraz museli pred súperom skloniť. Na ľade Minnesoty prehrali pomerne jednoznačne 2:5.

Wild bodovali už v desiatom domácom dueli v sérii.

V gólovej prestrelke medzi Pittsburghom a Washingtonom sa z víťazstva 7:4 tešili domáci Penguins. Významne k tomu prispel Jevgenij Malkin, ktorý dosiahol dva góly a pridal k nim aj dve asistencie.

Rus má parádnu formu. V posledných troch zápasoch nazbieral už desať bodov za sedem gólov a tri prihrávky. "Bola to úžasná noc," povedal.

"Hrali sme veľmi rýchlo, na ľade sme si rozumeli. Uvedomujeme si, že máme štyri skvelé formácie. Momentálne sa hokejom naozaj bavíme."

NHL - piatok:

Pittsburgh - Washington 7:4 (2:1, 1:2, 4:1)

Góly: 3. Phil Kessel (Sheahan, Guentzel), 16. C. Hagelin, 21. Hörnqvist (Sidney Crosby, Malkin), 42. Malkin (Phil Kessel, Määttä), 47. Rust (Letang, Sheahan), 48. Phil Kessel (Malkin, C. Hagelin), 50. Malkin (Sidney Crosby, Guentzel) - 19. Ovečkin (Djoos), 24. Dmitrij Orlov (Eller, Niskanen), 32. Jevgenij Kuznecov (T. Wilson, Ovečkin), 42. Ovečkin (Jevgenij Kuznecov, Dmitrij Orlov)

Carolina - Detroit 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 9. E. Lindholm (Faulk, T. Teräväinen) - 17. DeKeyser (Helm, TATAR), 26. Daley (Helm), 48. Nyquist (Zetterberg), 54. Helm (Glendening)

/Tomáš Tatar (Detroit) odohral 13:14 minúty, vyslal dve strely na bránu, prihral na jeden gól a zaznamenal aj tri plusové body a jeden hit/

Columbus - San Jose 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Góly: 26. Jenner (Cam Atkinson, Kukan) - 6. Couture (Labanc, Tomáš Hertl), 31. Labanc (Pavelski), 47. Vlasic (Meier, Braun)

Minnesota - Vegas 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Góly: 11. E. Staal (Dumba), 16. Coyle, 22. Ennis (Brodin), 37. Spurgeon (Suter, E. Staal), 59. E. Staal (Dumba, Brodin) - 27. Haula, 53. Schmidt

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tatar bol na ľade pri troch góloch Detroitu, na jeden prihrával