Halák nastúpil ako náhradník a gól nedostal, Las Vegas oslavuje víťaznú premiéru

James Neal (vpravo) z Las Vegas zakončuje pred brankárom Dallasu Benom Bishopom.
James Neal (vpravo) z Las Vegas zakončuje pred brankárom Dallasu Benom Bishopom. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. okt 2017 o 06:07

Hokejisti Golden Knights si v Dallase spolu s domácimi Stars uctili aj pamiatku obetí streľby v Las Vegas.

BRATISLAVA. Už po rozširovacom drafte sa o nich hovorilo ako o hráčoch, ktorí majú byť hlavnými oporami klubu. A hneď pri premiére to potvrdili.

Nováčik NHL Las Vegas Golden Knights vo svojom prvom zápase v NHL v noci z piatka na sobotu zvíťazil na ľade Dallasu Stars tesne 2:1.

Asi najväčšia hviezda - brankár Marc-André Fleury čelil 46 strelám a za svoj chrbát pustil iba jedinú. James Neal strelil obidva góly svojho tímu.

Fotogaléria zo zápasu Dallas - Las Vegas: fotogaléria

7.10.2017

Uctili si aj obety streľby v Las Vegas

Dallas pritom veľmi dlho vyhrával. V 28. minúte sa presadil Tyler Seguin. Golden Knights čakali na svoj premiérový zásah až do 51. minúty.

Rozhodujúci gól zaznamenal Neal len 164 sekúnd pred záverečnou sirénou.

"Na všetkých bolo vidieť, ako sa tešili na nový začiatok. Dostali sme príležitosť dokázať niečo špeciálne. Viem, že je iba prvý zápas ročníka, ale bol to úžasný pocit," povedal autor oboch zásahov Las Vegas.

"Som naozaj šťastný za Jamesa, vždy chce viac gólov a víťazstiev. Vrátil sa po operácii a strelil pre nás dôležité dva góly," doplnil brankár Fleury.

Golden Knights sa stali prvým nováčikom v NHL od sezóny 1982/1983, ktorý vyhral hneď svoj úvodný zápas po vstupe do súťaže. Predtým sa to podarilo zhodne Ottawe Senators a Tampe Bay Lightning.

Ešte pred začiatkom súboja si diváci aj hokejisti oboch tímov v aréne v Dallase uctili pamiatku obetí streľby v Las Vegas, pri ktorej v pondelok útočník na country festivale zastrelil viac ako 50 ľudí a ďalšie stovky ich zranil.

"Na tom koncerte som mal priateľov. Je strašné, čo sa tam stalo. Snažíme sa tým ľuďom pomáhať najviac, ako dokážeme. Môj prvý gól je pre nich," uviedol vo videorozhovore na oficiálnom twitterovom účte Golden Knights Neal.

Halák nastúpil ako náhradník

Do svojho prvého zápasu v sezóne zasiahol aj slovenský brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák, hoci to tak pred začiatkom duelu nevyzeralo.

Ako jednotka nastúpil Thomas Greiss a Halák zostal iba na lavičke. Lenže Nemec do 31. minúty inkasoval päť gólov a do brány išiel Slovák.

Počas svojho pobytu na ľade čelil jedenástim strelám a za svoj chrbát nepustil ani jedinú. Islanders to však nepomohlo, v Columbuse prehrali 0:5.

"Základná časť je iná úroveň než prípravné stretnutia. Nikto z nás, vrátane mňa, nehral dostatočne dobre," priznal kapitán Islanders John Tavares.

NHL - piatok:

Columbus - New York Islanders 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Góly: 2. Sonny Milano (Bjorkstrand, Nick Foligno), 12. Cam Atkinson (Artemij Panarin), 27. Ryan Murray (Artemij Panarin, Wennberg), 31. Zach Werenski (Wennberg, Artemij Panarin), 32. Dubois (Seth Jones)

/Jaroslav Halák (Islanders) nahradil v 31. minúte Thomasa Greissa a čelil odvtedy 11 strelám súpera, pričom neinkasoval ani raz/

Tampa Bay - Florida 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Góly: 7. O. Palát (B. Point, Hedman), 21. B. Point, 41. Namestnikov (Stamkos, Killorn), 47. Kučerov, 60. O. Palát (B. Point) - 33. Brickley (Alex Petrovic), 38. Pysyk (Vrbata, Trocheck), 55. Huberdeau (Dadonov, Yandle)

/Peter Budaj (Tampa Bay) nechytal, prednosť dostal Andrej Vasilevskij/

Dallas - Las Vegas 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 28. Seguin (Devin Shore, Klingberg) - 51. James Neal (Nate Schmidt, Sbisa), 58. James Neal (Cody Eakin, Garrison)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák nastúpil ako náhradník a gól nedostal, Las Vegas oslavuje víťaznú premiéru