V NHL vyhlásili hviezdy mesiaca, zastúpenie má aj Dánsko

Dánsky brankár Frederik Andersen.
Dánsky brankár Frederik Andersen. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. nov 2021 o 08:05

Prvou hviezdou sa stal Alexander Ovečkin.

NEW YORK. Krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, center Edmontonu Oilers Connor McDavid a brankár Caroliny Hurricanes Frederik Andersen sa stali Hviezdami mesiaca október v zámorskej hokejovej NHL.

Ovečkin strelil v prvom mesiaci novej sezóny deväť gólov v ôsmich zápasoch a bol najlepším strelcom NHL. Washington aj vďaka jeho výkonom prvýkrát v klubovej histórii neprehral v októbri v riadnom hracom čase ani jeden zápas.

Deväťnásobný víťaz Maurice Richard Trophy pre najlepšieho kanoniera ligy poskočil v historických streleckých tabuľkách na piate miesto pred Marcela Dionnea (731) a už len dva presné zásahy strácal na štvrtého Bretta Hulla (741).

Tridsaťšesťročný spoluhráč slovenského obrancu Martina Fehérváryho vyrovnal svoj vlastný klubový rekord, keď bodoval v prvých ôsmich zápasoch sezóny.

McDavid nazbieral v októbri 16 bodov (7+9) a ovládol štatistiky celej súťaže.

Kapitán Edmontonu bodoval vo všetkých siedmich zápasoch, v úvodných šiestich zaznamenal viac ako jeden bod a len jeden viacbodový duel ho delil od vyrovnania klubového rekordu Wayna Gretzkého.

Šesť zápasov s viac ako jedným bodom v úvode sezóny mali pred McDavidom v histórii NHL len šiesti hráči - Mario Lemieux dvakrát, Mike Bossy, Wayne Gretzky, Auston Matthews, Sweeney Schriner a Kevin Stevens.

Connor McDavid v zápase proti Vancouveru.
Connor McDavid v zápase proti Vancouveru. (Autor: SITA/AP)

Andersen si ocenenie pre tretiu hviezdu mesiaca vyslúžil za sedem víťazstiev v siedmich zápasoch v drese Hurricanes.

Tridsaťdvaročný Dán, ktorý do Caroliny prišiel pred sezónou z Toronta, mal priemer 1,29 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosť takmer 96%. Navyše, proti Arizone Coyotes nastúpil na jubilejný 400. zápas v NHL.

Hurricanes sa aj vďaka nemu stali ôsmym tímom v histórii NHL a spolu s Floridou Panthers druhým v tejto sezóne, ktorý vyhral osem úvodných duelov ročníka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL vyhlásili hviezdy mesiaca, zastúpenie má aj Dánsko