Nová sezóna NHL sa tento rok nezačne. Bettman oznámil nový termín

Komisár NHL Gary Bettman odovzdáva Stanleyho pohár hráčom Tampy.
Komisár NHL Gary Bettman odovzdáva Stanleyho pohár hráčom Tampy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. okt 2020 o 10:02

Zatiaľ nie je známy ani formát súťaže.

WASHINGTON. Nová sezóna NHL sa má začať až 1. januára. Potvrdil to komisár súťaže Gary Bettman.

Pôvodne sa uvažovalo o štarte novej sezóny 1. decembra, no po rokovaní vedenia súťaže s hráčskou asociáciou sa termín posunul o mesiac neskôr.

"Je to iba týždeň, čo sme oslávili úspešné dokončenie ročníka 2019-2020 a korunovali Tampu Bay za šampióna. Na základe toho, čo sme sa naučili, sa teraz sústredíme na januárový štart," vyhlásil Bettman.

Posunutie začiatku nového ročníka zrejme naruší plány zorganizovať na Nový rok zápas Winter Classic. Pod holým nebom sa mali na bejzbalovom štadióne v Minnesote stretnúť domáci so St. Louis.

Vedenie ligy tiež informovalo, že pred novým ročníkom plánuje tímom umožniť minimálne dvojtýždňové prípravné kempy. Dátum ich začiatku oznámi neskôr.

Istý ešte nie je ani formát súťaže, hoci Bettman už dávnejšie vyhlásil, že preferuje plnú sezónu s 82 zápasmi v základnej časti. Zvyčajne však sezóna v NHL štartuje už v úvode októbra, takže tentoraz bude mať trojmesačný sklz.

"Stále veríme, že sa nám podarí absolvovať sezónu v kompletnom formáte aj s fanúšikmi na tribúnach. Existuje však mnoho faktorov, ktoré nemáme pod kontrolou. Podľa nich budeme podmienky a postupy konkretizovať," doplnil Bettman.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nová sezóna NHL sa tento rok nezačne. Bettman oznámil nový termín