Boston už má náhradu za Haláka. Minulú sezónu nedochytal, teraz začne ako jednotka

Brankár Linus Ullmark v drese Buffalo Sabres zastavuje Richarda Pánika.
Brankár Linus Ullmark v drese Buffalo Sabres zastavuje Richarda Pánika. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. júl 2021 o 15:50

Rask zrejme nestihne štart nového ročníka.

BOSTON. Zámorský hokejový klub NHL Boston Bruins angažoval do svojich radov aj útočníka Nicka Foligna a brankára Linusa Ullmarka. Ešte predtým získal do útoku Erika Haulu, Tomáša Noseka a obrancu Dereka Forborta.

Tridsaťtriročný Foligno podpísal s Bruins dvojročný kontrakt na 7,6 milióna dolárov (3,6 ročne). V 49 zápasoch minulej sezóny strelil v dresoch Toronta Maple Leafs a Columbusu Blue Jackets 7 gólov a pridal 13 asistencií.

Celkovo odohral v NHL 957 zápasov v základnej časti za Ottawu Senators, Blue Jackets a Maple Leafs a nazbieral v nich 486 bodov. V play off si pripísal 23 bodov v 55 zápasoch.

Ullmark sa dohodol na štvorročnej zmluve v celkovej hodnote 20 miliónov dolárov.

Po odchode Slováka Jaroslava Haláka do Vancouveru Canucks by v úvode sezóny mohol byť jednotkou Bruins, pretože skúsený Fín Tuukka Rask zrejme po operácii bedrového kĺbu nestihne štart nového ročníka.

Dvadsaťsedemročný Švéd chytal v minulej sezóne za Buffalo Sabres, mal bilanciu 9-6-3. Dohromady v minulej sezóne nastúpil na 20 zápasov.

Priemer inkasovaných gólov 2,63 a úspešnosť zásahov 91,7 percenta. Záverečný mesiac základnej časti vynechal pre zranenie dolnej časti tela, informoval oficiálny web NHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston už má náhradu za Haláka. Minulú sezónu nedochytal, teraz začne ako jednotka