Koniec dohadov o ďalšom pôsobisku. Halák si našiel nový klub

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|28. júl 2021 o 18:57 (aktualizované 29. júl 2021 o 14:18)

Ide o zmluvu na jeden rok.

VANCOUVER. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák bude v kariére pokračovať vo Vancouveri. Ako neobmedzený voľný hráč podpísal s Canucks ročný kontrakt na 1,5 milióna dolárov, ďalších 1,5 milióna môže zarobiť na výkonnostných bonusoch.

V kanadskom klube NHL nahradí Bradena Holtbyho, ktorého Canucks vykúpili zo zmluvy, v tandeme doplní Thatchera Demka.

"Halák je skúsený brankár, ktorý už dlho pôsobí v NHL a má za sebou niekoľko výnimočných úspechov. K Demkovi sme potrebovali skúseného brankára. Halák bol k dispozícii, chcel prísť do Vancouveru a sme nadšení, že sa stal členom nášho tímu," povedal generálny manažér klubu Jim Benning.

Halák by na základe zmluvy mal dostať 750-tisíc dolárov vo forme platu a ďalších 750-tisíc vo forme podpisového bonusu. Ďalší výkonnostný bonus 1,25 milióna môže získať, ak odchytá v nasledujúcej sezóne aspoň desať zápasov.

Ak bude mať úspešnosť zásahov minimálne 90,5 percenta, dostane ďalších 250-tisíc.

Tridsaťšesťročný Halák odchytal uplynulé tri sezóny v Bostone, kde väčšinu času kryl chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi. V závere uplynulej sezóny sa však u Bruins herne chytil nováčik Jeremy Swayman a vytlačil Slováka z postu brankárskej dvojky.

V minulom ročníku odchytal za Boston 19 stretnutí, pričom mal priemer 2,53 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,5 percenta. Po konci sezóny mu vypršala ročná zmluva na 2,25 mil. dolárov.

Halák odchytal v NHL celkovo 539 zápasov. Prpofiligovú kariéru odštartoval v Montreale, pokračoval v St. Louis, Washingtone, New Yorku Islanders, a naposledy v Bostone.

Dvakrát získal William M. Jennings Trophy pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koniec dohadov o ďalšom pôsobisku. Halák si našiel nový klub