Evander Kane si opäť zavaril. Mal sfalšovať očkovací preukaz

Evander Kane.
Evander Kane. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. okt 2021 o 13:13

Hrozí mu dokonca väzenie.

SAN JOSÉ. Nedávno otvorene priznal problémy s hazardom a gamblingom a musel dokonca vyhlásiť bankrot. Zlý muž NHL Evander Kane si však najnovšie zarobil na problém, po ktorom môže ísť do väzenia.

Útočník San José Sharks je podľa mediálnych správ podozrivý z používania falošného preukazu o očkovaní proti koronavírusu.

V Spojených štátoch amerických hrozí človeku za tento čin väzenie na päť rokov.

Ak by sa kanadskému hokejistovi uznala vina, problémom by sa nevyhol ani jeho klub. Podľa pravidiel totiž môže klub za porušovanie protikoronavírusových pravidiel dostať pokutu, aj keď sa prečinu dopustí hráč. 

Klub by mohol okrem finančnej pokuty prísť aj o výbery v draftoch či by mu dokonca mohli skontumovať zápasy.

Tridsaťročný útočník cez leto čelil aj obvineniu manželky zo sexuálneho a domáceho násilia. Kane podľa nej mal tiež vsádzať na vlastné zápasy, čo však odmietol hráč a nepotvrdilo to ani vyšetrovanie ligovej asociácie.

Rodák z Vancouveru však priznal závislosť na hazarde, na ktorom prehral 1,5 milióna dolárov. Aj preto musel začiatkom roka vyhlásiť osobný bankrot.

Kane bol so 49 bodmi z 56 zápasov druhým najproduktívnejším hráčom San José minulej sezóny. V klube mu plynie aktuálne tretí zo sedemročného kontraktu v celkovej hodnote 49 miliónov.

Do prípravy na nový ročník sa pre prebiehajúce vyšetrovanie zatiaľ nezapojil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Evander Kane si opäť zavaril. Mal sfalšovať očkovací preukaz