NHL: Budaj opäť striedal, Detroit vedie už 2:0

Philadelphia si poradila s Montrealom.
Philadelphia si poradila s Montrealom. (Autor: AP)
Sportnet|27. apr 2008 o 07:04

Detroit zvíťazil aj v druhom zápase série s Coloradom, tentoraz vysoko 5:1 a vedie už 2:0 na zápasy. Do stretnutia zasiahol aj slovenský brankár Budaj, ktorý odchytal viac než tretinu. V ďalšom dueli sa darilo Flyers, ktorí vyhrali na ľade Montrealu.

NEW YORK 27. apríla (SITA) - V druhom zápase semifinálovej série vo Východnej konferencii zdolali hokejisti Philadelphie Montreal na jeho vlastnom ľade 4:2 a vyrovnali stav vzájomných duelov na 1:1.

Najväčší podiel na víťazstve "letcov" mali gólman Martin Biron, ktorý zneškodnil 34 striel Montrealu, a útočník R. J. Umberger, ktorý zaťažil konto Careyho Pricea dvoma gólmi. "Marty nám dnes veľmi pomohol,“ uviedol na adresu brankára Birona útočník Flyers Jeff Carter a dodal: "Dnes chytil aj nemožné a to najmä vtedy, keď sme to potrebovali. Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo." Slovenský gólman Jaroslav Halák sledoval celé stretnutie iba z lavičky náhradníkov, pri mladom Kanaďanovi Priceovi šancu opäť nedostal. Zápas s číslom 3 je naplánovaný na pondelok 28. apríla a celá séria sa teraz presunie na severovýchodné pobrežie USA do Philadelphie.

Detroit zatiaľ stopercentne využíva výhodu domáceho prostredia v semifinále Západnej konferencie, keď aj v druhom stretnutí zdolal Colorado (5:1) a v sérii vedie už 2:0.

O hladkú výhru víťaza Prezidentského pohára pre najlepšie mužstvo základnej časti sa postarali hokejisti zo severu Európy, trikrát presne trafil Švéd Johan Franzén, po jednom góle pridali jeho krajan Henrik Zetterberg a fínsky odchovanec Valtteri Filppula. Prvou hviezdou zápasu bol opäť center Franzén, ktorý si pripísal premiérový hetrik v zámorskej profikariére. V play off má 28-ročný útočník na konte už 7 gólov a 3 asistencie.

"Má skutočne horúcu hokejku. Všetko, čoho sa dotkne, padne do bránky. Jednoducho sa mu darí," pochválil súperovho hráča kouč Colorada Joel Quenneville. "Čo môžem na to povedať? Mal som iba šťastie,“ sucho skonštatoval švédsky reprezentant. Šancu znova dostal aj slovenský gólman Peter Budaj, ktorý v 31. min za stavu 0:4 vystriedal nevýrazného Joseho Theodora. Rodák z Banskej Bystrice mal 19 zákrokov a inkasoval jediný raz v 49. min z hokejky Franzéna, ktorý tým dovŕšil hetrik.

V zostave Avalanche v sobotu opäť chýbal pre zranenie slabín švédsky veterán Peter Forsberg. Ten sa s mužstvom pred duelom rozkorčuľoval, stretnutie však nakoniec sledoval iba z tribún. "Pozná svoje telo a zrejme ešte nebol schopný nastúpiť," smutne poznamenal J. Quenneville. "Chceli sme napraviť chyby z minulého zápasu, to sa nám však nepodarilo,“ skonštatoval kapitán Colorada Joe Sakic.

Tretí duel Detroitu s Coloradom by sa mal odohrať v utorok 29. apríla, tentokrát na ľade "lavín" v Denveri.

Výsledky štvrťfinále play off NHL

DETROIT - COLORADO 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Góly: 5. Franzen (Samuelsson, Kronvall), 25. Franzen (Hudler, Kronvall), 45. Filppula (Drake, Lidstrom), 31. Zetterberg (Datsyuk, Holmstrom), 49. Franzen (Zetterberg) 43. Laperriere (McCormick). Brankári: Osgood Theodore, Budaj. Diváci: 20.066.

Stav série: 2:0.

MONTREAL - PHILADELPHIA 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Góly: 17. Koivu (Kovalev, Streit), 42. Markov (Higgins, Koivu) 6. Umberger (Dowd, Smith), 9. Carter (Lupul, Timonen), 34. Briere (Prospal), 58. Umberger (Upshall). Brankári: Price Biron. Diváci: 21.273.

Stav série: 1:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Budaj opäť striedal, Detroit vedie už 2:0