Winnipeg ukončil negatívnu sériu, obrat režíroval Connor

Útočník Winnipegu Kyle Connor prekonáva brankára Jacka Campbella.
Útočník Winnipegu Kyle Connor prekonáva brankára Jacka Campbella. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. máj 2021 o 06:40 (aktualizované 15. máj 2021 o 09:06)

V zámorskej NHL sa hral iba jeden zápas.

WINNIPEG. Hokejisti Winnipegu Jets sa víťazne naladili pred blížiacim sa play off NHL. V jedinom piatkovom zápase zdolali hráčov Toronta 4:2. 

Prvou hviezdou zápasu bol kanadský útočník Kyle Connor.

Ten najskôr v druhej tretine vyrovnal na 2:2 a v 45. minúte strelil aj víťazný gól. V oboch prípadoch mu asistovalo hviezdne duo Mark Scheifele a Blake Wheeler. 

"Každý rád strieľa góly, dodáva to sebadôveru. Ale myslím si, že sme hrali celkovo dobre a môžeme s istotou pokračovať ďalej," vyhlásil Connor.

Jeho slová potvrdil aj Mason Appleton, ktorý verí, že Jets môžu zamiešať kartami aj v play off: "Keď vyhráte posledný zápas, cítite sa lepšie. Uspeli sme dvakrát za sebou a to je dôležité. Už sme zabudli na negatívne série, sme dobrý tím a myslím si, že to ešte ukážeme aj play off."

Winnipeg, ktorý v prvom kole play off narazí na Edmonton, dokázal zlomiť negatívnu sériu. Proti Torontu prehral na domácom ľade sedem zápasov po sebe, pričom v nich získal iba jeden bod za prehru po nájazdoch. 

Tentokrát sa nepresadil Američan Auston Matthews. Útočník Maple Leafs sa však so 41 gólmi takmer s určitosťou stane najlepším strelcom základnej časti. 

Toronto si v play off zmeria sily s Montrealom, po šestnásty raz od roku 1979.

"Rivalita z čias veľkej šestky, Leafs proti Canadiens, to bude niečo. Veľmi sa na to teším, máme menej ako týždeň na prípravu a oddych, ale nevieme sa dočkať," uviedol na webe NHL útočník Toronta Wayde Simmonds.

NHL - základná časť - 14. máj:


Winnipeg - Toronto 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)

Góly: 22. Appleton (Toninato, Lowry), 34. Connor (Scheifele, Wheeler), 45. Connor (Wheeler, Scheifele), 60. Harkins (Lewis, DeMelo) – 8. Engvall (Michejev, Galchenyuk), 26. Michejev (Muzzin, Kerfoot)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Winnipeg ukončil negatívnu sériu, obrat režíroval Connor