Hviezda Winnipegu to prehnala, súpera museli odniesť na nosidlách

Jakea Evansa odvážajú z ľadu na nosidlách po zákroku Marka Scheifeleho.
Jakea Evansa odvážajú z ľadu na nosidlách po zákroku Marka Scheifeleho. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|3. jún 2021 o 06:48 (aktualizované 3. jún 2021 o 08:57)

Pozrite si výsledky play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Montrealu pokračujú vo víťaznej sérii. Po tom, ako troma výhrami otočili sériu s Torontom vstúpili úspešne aj do tej proti Winnipegu.

V úvodnom zápase finále Severnej divízie zvíťazili na ľade súpera 5:3. Prvou hviezdou zápasu bol brankár Carey Price, ktorý si pripísal 27 úspešných zákrokov.

Slovenský útočník Tomáš Tatar do zápasu opäť nezasiahol. 

Maurice: Nebol v tom úmysel zraniť hráča

Po zápase sa hovorilo najmä o situácii z poslednej minúty duelu. Hosťujúci Jake Evans dokorčuľoval puk a skóroval do prázdnej bránky. Vzápätí ho však v plnej rýchlosti tvrdo atakoval domáci Mark Scheifele. 

Evans zostal v deň svojich 25. narodenín nehybne ležať na ľade a po niekoľkých minútach ho museli odniesť na nosidlách. Scheifele bol vylúčený do konca zápasu a je otázne, či od vedenia NHL nedostane aj dodatočný trest. 


"Dúfam, že mladý muž bude v poriadku. Mark sa snažil zabrániť gólu a išiel do toho dôrazne, nebol v tom úmysel hráča zraniť, ale bol to skutočne veľmi tvrdý náraz.

Nevidel som v tom zákernosť a verím, že to vedenie ligy zoberie do úvahy," povedal tréner Winnipegu Paul Maurice.

"Nechcete vidieť ako hráč ostane ležať na ľade. Zažili sme to aj v prvom kole, keď sa zranil John Tavares. Aj keď to vtedy nebol hráč z nášho tímu, je to nepríjemné," dodal tréner Montrealu Dominique Ducharme.

K incidentu sa vyjadril aj obranca Montrealu Joel Edmundson, autor dvoch asistencií. Atak Scheifele nazval "špinavým." "Keď sa ešte do tejto série vráti, tak ho čaká mizerný život," povedal Edmundson.

Colorado stále neprehralo 

Vo finále Západnej divízie sa vedenia 2:0 na zápasy ujali hráči Colorada, ktorí pred domácim fanúšikmi zdolal tím z Las Vegas 3:2 po predĺžení. 

O osude zápasu rozhodol v 63. minúte fínsky útočník Mikko Rantanen, ktorý v presilovej hre presne namieril z ľavého kruhu na vhadzovanie. 

Práve po zákroku na neho dostal dve minúty za sekanie hosťujúci Reilly Smith a počas jeho trestu sa zrodil rozhodujúci moment duelu. 

"Ak seknete do súperovej hokejky a vyrazíte mu ju z rúk alebo hokejku zlomíte, vždy je to faul. Som celkom silný chlap, viem držať moju hokejku, ale toto seknutie bolo veľmi silné. Nemyslím si, že by som úmyselne odhodil hokejku v obrannom pásme," vyjadril sa Rantanen k spomenutej situácii.  

Colorado ešte v tohtoročnom play off neprehralo ani jeden zápas, v prvom kole zmietli Avalanche hráčov St. Louis 4:0 na zápasy. 

NHL - 2. kolo play off - výsledky: 


Winnipeg - Montreal 3:5 (1:3, 0:0, 2:2)

Góly: 12. Lowry, 50. Forbort (Dubois, Morrissey), 59. Connor (Ehlers, Pionk) – 4. Kotkaniemi (Petry, E. Gustafsson), 6. E. Staal (Perry, Edmundson), 18. Suzuki (Caufield, Edmundson), 52. Gallagher (S. Weber, Petry), 60. Evans (Toffoli, E. Staal)

/Tomáš Tatar (Montreal) do zápasu nezasiahol/

/stav série 0:1 na zápasy/

Colorado - Las Vegas 3:2 pp (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 4. Saad (Girard, Graves), 18. Jost (Girard, D. Toews), 63. Rantanen (MacKinnon, Makar) – 10. Martinez (Pacioretty, Theodore), 31. R. Smith (Marchessault, Theodore)

/stav série 2:0 na zápasy/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezda Winnipegu to prehnala, súpera museli odniesť na nosidlách