Toronto opäť zlyhalo, Montreal aj bez Tatara dokonal obrat

Radosť útočníkov Montrealu - Tylera Toffoliho (73) a Erica Staala.
Radosť útočníkov Montrealu - Tylera Toffoliho (73) a Erica Staala. (Autor: TASR/AP)
TASR|1. jún 2021 o 06:40

Pozrite si výsledky play off NHL.

NEW YORK. Hokejisti Montrealu postúpili do druhého kola play off zámorskej NHL. V pondelňajšom zápase zdolali domáce Toronto 3:1 a vďaka tretiemu víťazstvu po sebe otočili výsledok série vo svoj prospech. 

Toronto tak predĺžilo svoju negatívnu šnúru. Od roku 2004 prehralo všetkých šesť sérii v play off, pričom až v piatich prípadoch to bolo najtesnejším rozdielom. 

Slovenský útočník Tomáš Tatar opäť do zápasu nezasiahol. 

Price vyzdvihol tímový výkon

Oba tímy sa stretli v siedmom zápase druhýkrát v histórii, predtým ešte v roku 1964 uspelo v semifinále Toronto. Montreal podržal v rozhodujúcom zápase brankár Carey Price, ktorý predviedol 30 zákrokov.

"Toto bol náš najlepší tímový výkon v tejto sezóne. Myslím si, že sme si počas celej série držali dobrú šancu na postup

Po víťazstve v piatom zápase sme sa dostali do psychickej výhody, ďalej z nej ťažili a snažili sa udržať si momentum," povedal Price pre web NHL.

Hostia otvorili skóre v úvode druhej tretiny vďaka Brendanovi Gallagherovi. Ešte pred prestávkou sa presadil aj Corey Perry a v 58. minúte pridal tretí zásah Tyler Toffoli. V závere už iba skorigoval William Nylander.

Campbell: Najhorší gól mojej kariéry 

Brankár Toronta Jack Campbell si sypal popol na hlavu najmä po prvom inkasovanom góle, keď ho súperov hráč prekvapil strelou medzi betóny.

"Je to kruté. Náš tím tak tvrdo bojoval a ja som musel inkasovať najhorší gól mojej kariéry práve v zápase číslo sedem. To je neakceptovateľné.

Tím na mňa vsádza a ja ho nepodržím... Viem, že dokážem zachytať oveľa lepšie," uviedol smutný brankár Toronta. 

Montreal sa v divíznom finále stretne s Winnipegom, ktorý vyradil v 1. kole Edmonton jednoznačne 4:0 na zápasy.

"Zdolali sme špičkový tím. Toronto išlo nadoraz, donútilo nás siahnuť na dno síl. V sérii sme spoznali, akí sme hráči. Musíme vyjadriť absolútny rešpekt tímu.

Vychutnáme si triumf, budeme ďalej rásť a budovať na tomto úspechu a verím, že proti Winnipegu to zopakujeme," povedal Gallagher.

Na gól v play off čakal šesť rokov 

V sérii druhého kola sa darilo hráčom New Yorku Islanders, ktorí vyhrali v Bostone 4:3 po predĺžení a vyrovnali stav série na 1:1 na zápasy. Rozhodujúci gól strelil v 75. minúte hosťujúci útočník Casey Cizikas. 

Strelil svoj prvý gól v play off od roku 2015.

"Bol to dlhý čas, čo som naposledy skóroval. Snažíte sa robiť v predĺžení správne veci a byť na správnom mieste. Mal som šťastie, že si ma našiel puk a dostal som možnosť na to, aby som strelil gól," tešil sa center štvrtého útoku Islanders.

V zostave Bruins chýbal slovenský brankár Jaroslav Halák, pred ktorým dostali opäť prednosť Tuukka Rask a Jeremy Swayman.

NHL - play off - výsledky: 


Toronto - Montreal 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Góly: 59. W. Nylander – 24. Gallagher (E. Staal), 36. Perry (Suzuki, E. Gustafsson), 58. Toffoli (E. Staal, Danault)

/Tomáš Tatar (Montreal) v zápase nenastúpil/

/konečný výsledok série 3:4/

Boston - New York Islanders 3:4 pp (1:0, 0:3, 2:0 - 0:1)

Góly: 3. Coyle (N. Ritchie, Kuhlman), 51. Bergeron (Marchand, Pastrňák), 56. Marchand (McAvoy) – 27. Josh Bailey (Palmieri, B. Nelson), 31. Palmieri (Leddy, Pageau), 38. Pageau (Beauvillier, Barzal), 75. Cizikas

/priebežný stav série 1:1/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto opäť zlyhalo, Montreal aj bez Tatara dokonal obrat