Bizarná situácia. Tampa ani Washington v semifinálovej sérii doma ešte nevyhrali

Tampa oslavuje dôležité víťazstvo.
Tampa oslavuje dôležité víťazstvo. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|18. máj 2018 o 06:10

Slovenský brankár Peter Budaj ani obranca Erik Černák nedostali šancu v zostave hostí.

BRATISLAVA. Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v noci na piatok vo štvrtom zápase finále play off Východnej konferencie NHL na ľade Washingtonu Capitals 4:2.

Stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 2:2, pokračuje sa v noci na nedeľu v Tampe (1.15 h SELČ). Slovenský brankár Peter Budaj ani obranca Erik Černák nedostali šancu v zostave hostí.

Washington vedenie neudržal

Po tom, ako Capitals ukoristili prvé dve stretnutia na ľade súpera, podaril sa rovnaký kúsok aj Lightning, v treťom i štvrtom súboji výsledkom 4:2.

Hostia prehrávali od 5. minúty po góle ruského obrancu Dmitrija Orlova, no ešte v prvej tretine otočili skóre zásluhou Braydena Pointa a Stevena Stamkosa.

Vyrovnávajúci zásah z hokejky Jevgenija Kuznecova ich nezabrzdil, víťazný gól hostí strelil v 52. minúte Alex Killorn, keď po prihrávke Ondřeja Paláta od zadného mantinelu zakončil popod betóny Bradena Holtbyho.

V úplnom závere pridal poistku do prázdnej bránky Anthony Cirelli.

Stamkos: Ani jeden nevyhral doma? Bizarné

V sérii stále platí, že ani jeden z tímov ešte nevyhral pred domácim publikom. "Je to celkom bizarné," poznamenal Stamkos.

"Zrejme je za tým tímový duch. Keď hráte vonku, tak okrem tréningu idete spolu aj na večeru, hráte karty, spoločne si pozriete iné zápasy. Našli sme cestu k úspechom na klziskách súperov. Bez toho to vlastne ani nejde, pokiaľ chcete byť vo finále konferencie," dodal kanonier Tampy.

Oporou hostí bol brankár Andrej Vasilevskij, ktorý predviedol 36 úspešných zákrokov.

"'Vasy' nás podržal. Opäť dokázal, že je jeden z najlepších brankárov na svete, ak nie najlepší," pochválil Stamkos ruského brankára.

"(Vasilevskij) nechytal extra skvele v prvých dvoch stretnutiach, v ďalších dvoch však bol pre Tampu opora. Je naša práca, aby sme mu sťažili život," povedal krídelník Washingtonu Tom Wilson pre zámorské médiá.

Nevyužitá príležitosť Washingtonu

Capitals v tejto vyraďovačke zvíťazili vonku v siedmich z ôsmich prípadov, ale na domácom ľade vyhrali len tri z ôsmich zápasov.

3

z ôsmich zápasov doma vyhral Washington v play off.

"Je to pre nás nevyužitá príležitosť," povzdychol si kapitán Washingtonu Alexander Ovečkin.

"Nič s tým už však teraz nemôžeme urobiť. Nebudeme sa pozerať dozadu, musíme sa skoncentrovať na ďalší zápas. V podobných situáciách už toto mužstvo počas sezóny bolo a zakaždým sa z toho dostalo," dodal Ovečkin.

NHL 2017/2018 - play off:

Washington - Tampa 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

/stav série: 2:2/

Góly: 5. Orlov (Oshie, Niskanen), 26. Kuznecov (Ovečkin) - 6. B. Point (Gourde, T. Johnson), 9. Stamkos (B. Point, J. T. Miller), 52. Killorn (Palát, Sergačov), 60. Cirelli

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bizarná situácia. Tampa ani Washington v semifinálovej sérii doma ešte nevyhrali