15.05.2023 | Skupina A
15.05.2023 | Sk. A
2 - 3
(0:0, 2:1, 0:2)

Po severanoch trápili aj ďalšieho favorita, Nemci sú však bez bodu

Útočník Matt Coronato strelil víťazný gól v zápase Nemecko - USA na MS v hokeji 2023.
Útočník Matt Coronato strelil víťazný gól v zápase Nemecko - USA na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. máj 2023 o 17:38

Rozhodujúci gól strelil Matt Coronato.

MS v hokeji 2023 - skupina A

Nemecko - USA 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Góly: 31. Soramies (M. Müller, Seider), 40. Schütz (Tuomie) - 26. Attard (Eyssimont, Tynan), 46. Farrell (Hutson), 55. Coronato (Perunovich, Tynan).

Rozhodovali: Björk (Švéd.), Kaukokari (Fín.) – Cattaneo (Švajč.), Ondráček (ČR), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 8003 divákov.

Nemecko: Niederberger - Seider, M. Müller, Wissmann, J. Müller, Hüttl, Wagner, Gawanke, Szuber - Noebels, Kahun, Peterka - Ehl, Sturm, Soramies - Kastner, Wiederer, Tiffels - Schütz, Stachowiak, Tuomie

USA: DeSmith - Perbix, Samberg, Perunovich, Thrun, Hutson, Mackey, Attard - A. Tuch, Bonino, Grimaldi - Garland, Eyssimont, O´Connor - Mazur, Tynan, Gauthier - Bjork, Coronato, Farrell

TAMPERE. Hokejisti USA dosiahli na svetovom šampionáte už tretie víťazstvo a poistili si vedúcu pozíciu v A-skupine, ktorú hostí fínske Tampere.

V zápase s Nemeckom vydreli víťazstvo 3:2, o ktorom v 55. minúte rozhodol v presilovej hre útočník tímu NHL Calgary Flames Matt Coronato.

Nemci síce dokázali, že ich výsledky proti severským veľmociam (so Švédskom 0:1 a Fínskom 3:4, pozn.) neboli náhodné, ale na konte majú nula bodov.

VIDEO: Zostrih zápasu Nemecko - USA na MS v hokeji 2023

Po nasledujúcich dvoch dňoch voľna nastúpia vo štvrtok o 19.20 SELČ proti Dánsku, Američania budú hrať v stredu o 15.20 h s Rakúskom.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2023

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Nemecko - USA na MS v hokeji 2023

I. tretina:

Američania mali na turnaji za sebou dve víťazstvá, Nemci dve prehry, no prvá tretina dala zabudnúť na papierové predpoklady.

Nemci boli aktívnejší, predviedli viacero ofenzívnych akcií, no zúročiť streleckú prevahu (12:4) sa im nepodarilo ani v dvoch presilovkách.

II. tretina:

Zámorský tím v druhej tretine výrazne zvýšil obrátky, snažil sa diktovať hru a od 26. minúty viedol, keď strelu Attarda nešťastne tečoval obranca Wissmann - 0:1.

Momentka zo zápasu medzi USA a Nemeckom na MS v hokeji 2023.
Momentka zo zápasu medzi USA a Nemeckom na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR/AP)

Nemci však ešte v druhej tretine otočili skóre, keď im vyšli dva úniky.

V ich prvom oslabení v zápase potiahol puk Moritz Müller a Soramies zblízka dorazil puk za brankára DeSmitha. Schütz ušiel v závere druhej tretiny defenzíve súpera a päť sekúnd pred sirénou upravil na 2:1.

III. tretina:

Začiatok tretej tretiny bol o snahe Američanov. Viac sa tlačili pred bránku, predčili svojho súpera a ich aktivita vyústila do gólu Farrella v 46. minúte.

Rozhodnutie priniesla presilovka USA počas vylúčenia Seidera, keď Perunovichovu prihrávku využil Coronato - 2:3.

Hlasy po zápase

/zdroj: iihf.com/

Samuel Soramies, útočník Nemecka: "Prehrali sme tri zápasy, no vždy sme boli blízko k bodom. Mali sme šance rozhodnúť aj tento zápas a aj predošlé. Viackrát sme trafili žŕdky a nepremenili veľké príležitosti. Musíme iba pokračovať v našej hre a udržať v nej pozitívne prvky. Potom prídu víťazstvá."

Alex Tuch, útočník USA: "Nemecko dnes odviedlo svoj prvotriedny výkon, hralo naozaj dobre. Hráči súpera nám poriadne sťažili cestu za víťazstvom. Najmä v prvej tretine sme za nimi zaostávali. Potom sme zlepšili svoj výkon a do tretej tretiny sme išli rozhodnúť o našom víťazstve. Náš brankár (DeSmith) si zaslúžil, aby sme ho podržali tak, ako on nás."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Po severanoch trápili aj ďalšieho favorita, Nemci sú však bez bodu