13.05.2023 | Skupina A
13.05.2023 | Sk. A
3 - 4
(1:1, 2:2, 0:1)

Nemecko hralo vyrovnanú partiu s Fínskom, domáci však druhú prehru už nedopustili

Sakari Manninen sa teší z gólu.
Sakari Manninen sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|13. máj 2023 o 21:32

O výhre Fínska rozhodol obranca Lehtonen.

MS v hokeji 2023 - skupina A

Nemecko - Fínsko 3:4 (1:1, 2:2 , 0:1)

Góly: 18. Noebels (Fischbuch, Kastner), 33. Wissmann (Kastner, Noebels), 40. Peterka (Kahun, Tiffels) – 10. Armia (Kakko, Määttä), 35. Manninen (Kapanen, Koivisto), 36. Manninen (Rantanen, Lehtonen), 53. Lehtonen (Rantanen, Hartikainen)

Rozhodcovia: Štolc (Švajč.), Ansons – Zunde (obaja Lot.), Davis (USA), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 11.712

Nemecko: Strahlmeier – Seider, M. Müller, Wissmann, J. Müller, Wagner, Hüttl, Szuber – Peterka, Kahun, Tiffels – Soramies, Sturm, Ehl – Kastner, Noebels, Fischbuch – Stachowiak, Tuomie, Schütz

Fínsko: Olkinuora – Ohtamaa, Lehtonen, Koivisto, Määtää, Pokka, Seppälä, Mantipalo, Friman – Rantanen, Manninen, Hartikainen – Kakko, Sallinen, Armia – Kapanen, Lammikko, Sallinen – Anttila, Björninen, Oksanen

TAMPERE. Hokejisti Fínska si na MS v domácom prostredí pripísali prvé tri body do tabuľky základnej A-skupiny.

Obhajcovia titulu zdolali v sobotu v Tampere Nemecko 4:3, keď o ich triumfe v dramatickom súboji rozhodol necelých osem minút pred koncom obranca Mikko Lehtonen.

Dva góly si vo fínskom drese pripísal Sakari Manninen. Nemci majú po dvoch tesných prehrách na bodovom konte nulu.

Fíni nastúpia vo svojom ďalšom stretnutí v skupine proti Švédsku v pondelok o 19.20 SELČ, Nemcov čaká v ten istý deň o 15.20 h súboj s USA.

VIDEO: Zostrih zápasu Nemecko - Fínsko na MS v hokeji 2023

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny A na MS v hokeji 2023

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Nemecko - Fínsko na MS v hokeji 2023

I. tretina:

Fíni išli po predchádzajúcej prehre s USA do zápasu s imperatívom víťazstva a ich aktivitu korunoval v polovici prvej tretiny gólom z prvej Armia.

Ešte do prestávky však vyrovnal Noebels, keď jeho pokus ešte pred brankárom Olkinuorom tečovali brániaci spoluhráči.

II. tretina:

emcov potom poslal do vedenia v 33. minúte obranca Wissmann strelou od modrej, na jeho zásah však dokázal dvoma gólmi v priebehu 107 sekúnd odpovedať domáci Manninen.

Devätnásť sekúnd pred koncom druhej tretiny vyrovnal v presilovke Peterka a o osude zápasu rozhodla až záverečná dvadsaťminútovka.

III. tretina:

Hrdinom "Suomi" sa stal obranca Lehtonen, ktorý v 53. minúte po vyrazenej strele poslal puk do siete - 3:4. Nemci si potom predĺženie nevynútili ani v záverečnej hre bez brankára.

Hlasy po zápase

/zdroj: IIHF/

Kai Wissmann, obranca Nemecka: "Bolí to, pretože sme dnes neboli ďaleko k cennému výsledku. Bol to mimoriadne náročný zápas a my vždy bojujeme o víťazstvo až do konca. Po týchto dvoch zápasoch by sme si zaslúžili viac ako nulu na konte bodov."

Mikko Lehtonen, autor víťazného gólu Fínska: "Atmosféra bola dnes skvelá a diváci nás dotlačili k víťazstvu. Je skvelé, že sa podarilo rozhodnúť práve mne, no najdôležitejšie je, že sme to zvládli ako tím. Po predchádzajúcej prehre sme potrebovali bodovať naplno."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Nemecko hralo vyrovnanú partiu s Fínskom, domáci však druhú prehru už nedopustili