Nebolo to až také jednoznačné, zhodujú sa Žilinčania

Žilinčania oslavujú jeden z troch gólov Mateja Jeliča (druhý sprava) v zápase proti Glentoranu.
Žilinčania oslavujú jeden z troch gólov Mateja Jeliča (druhý sprava) v zápase proti Glentoranu. (Autor: SITA)
SITA|10. júl 2015 o 11:02

Futbalisti Žiliny postúpili do druhého predkola Európskej ligy. Glentoran FC zdolali v oboch stretnutiach. Dokopy strelili sedem gólov.

ŽILINA. Pevným krokom dokráčali futbalisti MŠK Žilina k postupu do 2. predkola Európskej ligy. Súpera zo severoírskeho Belfastu s vyše 130-ročnou tradíciou zdolali aj v odvete - 3:0.

V prvom zápase na jeho trávniku vyhrali 4:1.

Štvrtkový súboj pod Dubňom nebol podľa trénera domácich Adriána Guľu taký jednoznačný, ako ukazuje konečný výsledok. A to napriek tomu, že Žilinčania prestrieľali hráčov Glentoranu v pokusoch na bránku 9:2.

Všetky tri góly slovenského vicemajstra strelil jeden z dvojice najlepších kanonierov uplynulej fortunaligovej sezóny - Matej Jelič. "Najdôležitejší je postup do ďalšieho predkola," hovoril tréner Adrián Guľa.

((foto))

"Súper nám nič nedaroval. Kým Severní Íri vládali, provokovali a hrali tvrdo. Nechceli sme nič podceniť. Dali sme tri góly a mali dvadsať streleckých pokusov. Vážim si túto produktivitu," dodal.

"Nebolo to až také jasné, ako hovorí výsledok. Súper mal do prestávky nejaké šance. V druhom polčase sme už dominovali a zaslúžene zvíťazili," doplnil stopér Milan Škriniar.

Po vystriedaní Viktora Pečovského po hodine hry prevzal kapitánsku pásku. "Pre mňa je obrovská česť, že Viktor Pečovský mi prenechal kapitánsku pásku. Veľmi si to vážim," prezradil.

_mf89225_r349_res.jpg

Hráč Žiliny Matej Jelič si v pokutovom území nabieha na centrovanú loptu. FOTO - SITA.

Dvadsaťštyriročný Chorvát Jelič strelil tri góly v rozpätí 22 minút na rozhraní oboch polčasov. "Mal som pri tých góloch aj štastie, ale v konečnom dôsledku musím byť veľmi rád," povedal.

"Pred zápasom sme si hovorili, že ideme jasne vyhrať, čo sme aj potvrdili na ihrisku. Nepovedal by som však, že hetrik v európskych súťažiach chutí inak ako v domácej lige," zamyslel sa.

"Už tesne po zápase mi chalani v šatni pripomenuli, že musím niečo doniesť do kabíny."

Zostrih zo zápasu.

Súperom Žilinčanov v II. predkole EL bude moldavský zástupca Dacia Kišiňov, ktorý si poradil s macedónskym FK Renova 1:0 a 4:1. Zverenci Adriána Guľu začnú 16. júla na trávniku súpera.

Odveta by mala byť v Žiline 23. júla. "Súper to nebude jednoduchý, ale myslim si, že hrateľný. Verím, že v prvom zápase si utvoríme výhodnú pozíciu pred domácou odvetou," uviedol tréner MŠK Adrián Guľa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Nebolo to až také jednoznačné, zhodujú sa Žilinčania