Satoranský mení dres v NBA, novú zmluvu podpísal aj Paul

Tomáš Satoranský.
Tomáš Satoranský. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. aug 2021 o 07:05

Český basketbalista hral naposledy za Chicago.

NEW YORK. Líder českej basketbalovej reprezentácie Tomáš Satoranský zamieril v rámci NBA zo Chicaga do New Orleans Pelicans.

Bulls ho s Garrettom Templeom a výberom v druhom kole draftu vymenili za Lonza Balla, informoval portál idnes.cz s odvolaním sa na americké médiá.

Dvadsaťdeväťročný rozohrávač si do New Orleans priviezol kontrakt na 10 miliónov dolárov. V Chicagu pôsobil dve sezóny, odohral 123 zápasov s priemerom 8,9 bodu na zápas. Predtým si tri roky obliekal dres Washingtonu.

Kapitán národného tímu bol na otváracom ceremoniáli olympijských hier v Tokiu vlajkonosičom českej výpravy spoločne s tenistkou Petrou Kvitovou.

Podľa experta na zámorskú profiligu Adriana Wojnarowskeho mení dres aj Evan Fournier, ktorý bol s 28 bodmi hlavným strojcom francúzskeho víťazstva nad USA na olympiáde v Tokiu.

S New Yorkom Knicks podpísal už bývalý hráč Orlanda či Bostonu štvorročný kontrakt na 78 miliónov amerických dolárov.

V kariére nekončí ani 36-ročný rozohrávač Chris Paul, ktorý sa dohodol s finalistom ostatného ročníka NBA Phoenixom Suns na novej štvorročnej zmluve. Tá mu zaručí príjem 120 miliónov USD.

Paul nevyužil opciu, ktorá by mu zaručila príjem 44,2 milióna ročne pre budúcu sezónu a na jeden deň sa stal voľným hráčom. S tímom sa však rýchlo dohodol na ďalšej dlhoročnej spolupráci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Satoranský mení dres v NBA, novú zmluvu podpísal aj Paul