Návrat Holyfielda dobre nedopadol. Silva Ortiza pochoval v prvom kole

Evander Holyfield (naľavo) padol. Tito Ortiz (napravo) ostal po knokaute v bezvedomí
Evander Holyfield (naľavo) padol. Tito Ortiz (napravo) ostal po knokaute v bezvedomí (Zdroj: Thriller Fight Club, Autor: Amanda Wescott.)
Daniel Stankovič|12. sep 2021 o 10:02 (aktualizované 12. sep 2021 o 10:06)

Večer prvých kôl priniesol tvrdé ukončenia bývalých šampiónov.

FLORIDA. Hlavné ťaháky podujatia Triller Fight Club: Fight of the Year priniesli okrem tvrdých knokautov aj smutné pohľady na bývalých šampiónov boxu a zmiešaných bojových umení.

Najskôr v prvom kole poslal Anderson Silva knokautom do bezvedomia Tita Ortiza, k čomu sa neskôr pridal Vitor Belfort, aby počas necelých dvoch minút nedal v ringu šancu legendárnemu boxerovi Evanderovi Holyfieldovi.

Zápasiť nemal. Atlas prichádza s riešením

Do ringu sa vrátil vo veku 58 rokov, pričom súboj prijal len sedem dní pred jeho uskutočnením ako náhrada za Oscara de la Hoyu, ktorý bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19.

Ikonický bývalý kráľ ťažkej váhy boxu Holyfield v návrate proti niekdajšiemu šampiónovi UFC Vitorovi Belfortovi neohúril. 

Pohľad na Holyfielda azda najlepšie opísal známy tréner boxu Teddy Atlas.

„Joe Louis, Evander Holyfield, Muhammad Ali. Menia sa mená, nie však smútok či výsledok. Ďalšie veľké športy majú dôchodkový fond, prajem aby môj (šport, pozn. red.) mal takisto a nemuseli sme vidieť to, čo urobil dnes Holyfield.

Dajte dvojpercentnú daň na všetky veľké organizácie, čo sa pretaví do miliónov a založte fond pre boxer v dôchodku. Ziskuchtiví promotéri to ani nepocítia,“ navrhol.

Bol to rýchly proces

Ak ho niekto sledoval počas jeho najlepších rokov v americkej organizácií UFC, musel si pri jeho zápasoch pripadať ako vo filme Matrix. 

Anderson "Spider" Silva porážal svojich rivalov unikátnym postojárskym štýlom, kde kombinoval skvelé reakcie, úhyby, načasovanie a presnosť úderov.

Brazílčan ani vo svojom druhom zápase v boxe nezaostal za očakávaniami fanúšikov, on ich prekonal. Tentokrát si to odniesol bývalý šampión poloťažkej divízie UFC Tito Ortiz.

Silva spravil s Ortizom v 81-sekundách rýchly proces a jeho knokaut, po ktorom sa súper ocitol na malú chvíľu v bezvedomí to korunoval.

Radi by sa stretli s Paulom

Obaja víťazi v pozápasových rozhovoroch spomínali jedno meno, a to internetovú celebritu Jakea Paula.

Hoci má mladý Američan na svojom konte v boxe len štyri zápasy, vo svete bojových športov sa už stihol presláviť výhrou nad elitnými zápasníkmi MMA Benom Askrenom a Tyronom Woodleym.

„Jake Paul, prestaň utekať. Spravím z teba moje dieťa. Stretneš tu pod hlavičkou organizácie Triller svojho otecka.

Máme tu 25 miliónov dolárov, víťaz berie všetko. Prestaň už konečne utekať,“ povedal Belfort, na čo prevzal mikrofón jeden z majiteľov organizácie a zvýšil sumu pre víťaza potenciálneho súboja na rovných tridsať miliónov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Návrat Holyfielda dobre nedopadol. Silva Ortiza pochoval v prvom kole