Ľudia mi stále robili náladu, ale bolelo to, priznala Kuzminová

Anastasia Kuzminová.
Fotogaléria (9)
Anastasia Kuzminová. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|26. jan 2024 o 16:05

Pri návrate k biatlonu obsadila 59. priečku.

OSBLIE. Na štart pretekov sa postavila bezmála po piatich rokoch. Do areálu v Osrblí prišli povzbudiť dvetisíc divákov a bol to veľký rachot, keď vybiehala na Anastasia Kuzminová na trať.

Na majstrovstvách Európy v biatlone v Osrblí je to najväčšia hviezda. 

Trojnásobná olympijská víťazka rozbehla preteky s razanciou, no po druhej streleckej položke krútila hlavou. Posledné dva výstrely jej ušli. Ponáhľala sa na trať a zrejme sa tak nekoncentrovala.

Pred jej návratom boli otázniky, ako sa pod jej výkonnosť podpísala dlha pauza, veď súťaž absolvovala po 1771 dňoch. 

Bežecky odviedla vysoký štandard. Bojovala zo všetkých síl.

Na strelnici sa nevyhla zaváhaniam a v cieli nebola spokojná. Vybojovala 59. miesto. Do sobotňajších stíhacích pretekov postúpila. Hoci to bolo veľmi tesné.

VIDEO: Návrat Anastasie Kuzminovej na ME v Osrblí

Návrat ju bolel

Kuzminová bola po pretekoch usmiata. 

„Toľko pocitov je v mne, že ani neviem ako začať. Nedá sa to opísať slovami. Chcem sa poďakovať ľuďom za podporu na celej trati. Stále mi robili náladu. Nedá sa povedať, že som si to užila. Po dlhej prestávke to bolelo. V dlhých kopcoch ma nohy nepočúvali a boleli,“ opisovala pre RTVS Kuzminová. 

„Chyby na strelnici boli. Chcela som divákom dopriať inú Nasťu, ale musím sa znova učiť byť na strelnici istejšia. Naučiť sa triafať a nie strieľať.“  

Prisľúbila, že v sobotu na stíhacie preteky nastúpi, hoci jej strata na víťazku je 2:24 minúty, čo je veľmi veľký odstup.

„Je to pre mňa ďalšia nová výzva. Nevracala som sa na jedny preteky. Chcem, aby toto bol pre mňa odrazový mostík,“ dodala.

Fotogaléria: Anastasia Kuzminová sa vrátila po takmer 5 rokoch

Najrýchlešia zo Sloveniek bola juniorka

Titul majsterky Európy v rýchlostných pretekoch si vybojovala Nórka Ida Lienová. Podala suverénny výkon. Zvíťazila pred krajankou Maren Kirkeeideovovu.  

Bronz získala Ukrajinka Krystyna Dmytrenková. 

VIDEO: Anastazia Kuzminová reaguje po návrate na ME v Osrblí

Najlepší výsledok zo šiestich Sloveniek dosiahla Mária Remeňová. Dala si záležať na streľbe, ušiel jej len jeden výstrel a vybojovala si 50. miesto. 

„Nakoplo ma, že prvú položku som dala na nulu. Mrzí ma však posledná rana. Štvrtú (na stojke) som mierila, ale pri piatej mi ušla pozornosť a videla som sa na trati,“ opisovala Mária Remeňová. 

„Vedela som, že na strelnici strácam, na trati som chcela ukázať, čo je vo mne. Snažila som sa ísť, čo najrýchlejšie.“ 

Júlia Machyniaková obsadila 69. priečku.

VIDEO: Anastasia Kuzminová o Eme Kapustovej

Druhá zo sestier Remeňových Zuzana obsadila 83. miesto.

Príjemne prekvapila juniorka Sára Pacerová, ktorá dosiahla spomedzi slovenských biatlonistiek najrýchlejší čas. Urobila však 3 chyby na strelnici a dobehla na 71. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Ľudia mi stále robili náladu, ale bolelo to, priznala Kuzminová