Nate Diaz: Jedlo bolo hlavným dôvodom, prečo som začal zápasiť

(Zdroj: Instagram, Autor: Nate Diaz)
Vladimír Bilohuščin|17. jún 2021 o 19:55 (aktualizované 18. jún 2021 o 06:41)

Príbeh Natea Diaza je naozaj inšpirujúci.

STOCKTON. Na svete azda neexistuje fanúšik MMA, ktorý by nepoznal meno Nate Diaz. Mladší zo súrodeneckej dvojice dnes vypredáva štadióny a je jednou z najväčších hviezd UFC. Cesta k sláve bola ale poriadne tŕnistá.

Všetko to začalo v meste Stockton v Kalifornii, kde súrodenci Nate a Nick v skromných pomeroch vyrastali. Starší z bratov Nick rozbehol svoju kariéru bojovníka už začiatkom milénia a hneď v prvých zápasoch ukázal svoj potenciál.

V tom čase Nate neplánoval svoju budúcnosť zápasníka. Všetko sa zmenilo, keď starší z bratskej dvojice potreboval pomoc pri tréningoch jiu-jitsu.

“Nemal som žiadne peniaze,” prezradil Nate v jednom z rozhovorov. “Doma sme nemali vôbec nič na jedenie a tak som celý deň hladoval. To bolo hlavným dôvodom, prečo som začal zápasiť. Keď som šiel na tréning, dostal som jedlo.”

Po každom tréningu totiž mladšiemu bratovi Nick kúpil burrito z miestneho pojazdného stánku a táto odmena poháňala Natea vpred, aj keď v tom čase nebol žiadnym výrazným talentom.

„Z času na čas som si doma vravieval, že keď pôjdem trénovať s Nickom, dostanem aspoň niečo na jedenie. Ak nepôjdem, budem tu len hladný sedieť. Robil som to pre burrito a večeru, a poviem vám jedno, ja som chcel večeru každý deň. Ani som si to neuvedomil a zrazu som mal modrý opasok.“

Nate tak po čase začal pracovať na vlastnej kariére a po troch rokoch sa dostal do reality šou The Ultimate Fighter, kde dokázal zvíťaziť. Od tohto momentu je Nate Diaz v UFC nepretržite 15 rokov, pričom v najslávnejšej lige sveta ukázal svoje umenie až 26-krát.

Príbeh Nata Diaza, ako jeden z mnohých, dokazuje, že v športe neexistujú žiadne výhovorky, iba poctivá práca. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Nate Diaz: Jedlo bolo hlavným dôvodom, prečo som začal zápasiť