Nasadenými jednotkami Wimbledonu Nadal a Safinová

TASR|17. jún 2009 o 14:06

Španielsky tenista Rafael Nadal a Ruska Dinara Safinová budú nasadenými jednotkami na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Londýn.Španielsky tenista Rafael Nadal a Ruska Dinara Safinová budú nasadenými jednotkami na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, ktorý sa na tráve All England Clubu začne v pondelok. Jedinou nasadenou Slovenkou bude Dominika Cibulková, semifinalistka Roland Garros sa zhostí úlohy turnajovej štrnástky. Medzi 32-ku sa nedostala Daniela Hantuchová, ktorá je v rebríčku WTA prvá "pod čiarou" na 33. priečke.

Za obhajcom titulu Nadalom bude nasadenou dvojkou v pavúku mužského singla Švajčiar Roger Federer - päťnásobný wimbledonský šampión a tohtoročný víťaz Roland Garros. Trojkou je Škót Andy Murray, štvorkou Srb Novak Djokovič. V ženskej dvojhre nasledujú za Safinovou sestry Williamsové - Serena a obhajkyňa vlaňajšieho prvenstva Venus. Bývalá svetová jednotka Ruska Maria Šarapovová bude nasadenou dvadsaťštvorkou, hoci vo svetovom rebríčku patri wimbledonskej víťazke z roku 2004 až 59. priečka.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nasadenými jednotkami Wimbledonu Nadal a Safinová