Vráti sa odpisovaný muž do reprezentácie? Vo svete má najlepšie čísla

Albert Rusnák.
Albert Rusnák. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|23. aug 2021 o 16:30

Pozrite si, ako hrali Slováci v zahraničí.

BRATISLAVA. Slovenská futbalová reprezentácia pokračuje v úvode septembra v kvalifikácii o postup na MS 2022 tromi náročnými zápasmi - najprv v Slovinsku (1.9.) a následne doma s favorizovaným Chorvátskom (4.9.) a Cyprom (7.9.).

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča mali počas uplynulého víkendu poslednú šancu prehovoriť svojimi výkonmi do nominácie. Tá bude oznámená už najbližší utorok 24. augusta doobeda.

Pozrite si rebríček najlepšie hodnotených Slovákov v zahraničných súťažiach.

Líder hrá v zámorí

Cez víkend zaujalo prvé víťazstvo RCD Mallorca v tejto sezóne španielskej La Ligy, ale aj gól Milana Škriniara v 1. kole talianskej Serie A za majstrovský Inter.

Napriek tomu prvé miesto podľa hodnotenia portálu SofaScore.com obsadil Albert Rusnák.

(Autor: SofaScore.com)

Kapitán Realu Salt Lake v americkej Major League Soccer (MLS) sa síce opäť netešil z víťazstva, keď jeho tím prehral na ihrisku Colorada 1:2, no Slovák strelil jediný gól svojho tímu a podľa hodnotenia spomínaného portálu bol dokonca najlepším hráčom na ihrisku.

Odchovanec košického futbalu zaznamenal už 5. gól v aktuálnej sezóne MLS, Salt Lake figuruje na šiestej priečke Západnej konferencie.

Až za Rusnákom nasleduje v rebríčku Slovákov strelec Interu Škriniar, mladý talent holandského Groningenu Tomáš Suslov, navrátilec do zostavy SSC Neapol Stanislav Lobotka či líder tímu z Malorky Martin Valjent.

Vráti sa Rusnák do reprezentácie?

Rusnák prežíva v poslednom čase fantastickú formu, na čele rebríčka najlepších Slovákov figuroval aj po minulom víkende a pravidelne dosahuje vysoké hodnotenia.

V Amerike sa mu paradoxne darí od ME vo futbale, na ktoré ho pre vtedajšiu horšiu formu tréner Tarkovič nenominoval. Aj preto bude zaujímavé sledovať, či sa Rusnák opäť v menoslove objaví.

Minulý týždeň predviedol lepší výkon len kapitán Slovenska Marek Hamšík, ktorý v pondelok prispel gólom a asistenciou v prvom kole tureckej ligy.

Jeho Trabzonspor hrá zápas 2. kola opäť až v pondelok.

Víkendové kolá zakončia v pondelok okrem Hamšíka aj Ivan Mesík (FC Nordsjaelland, Dánsko), Branislav Niňaj (OFK Sepsi, Rumunsko) či dvojica zo Serie A vo vzájomnom zápase - Samuel Mráz (Spezia Calcio) a dnešný oslávenec Adam Obert, nová posila Cagliari má 19 rokov.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vráti sa odpisovaný muž do reprezentácie? Vo svete má najlepšie čísla