Slováci cez víkend vynikli. Jeden z najlepších ale v reprezentácii chýba

Ondrej Duda sa teší z gólu, ktorý strelil za 1. FC Kolín.
Ondrej Duda sa teší z gólu, ktorý strelil za 1. FC Kolín. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|22. mar 2021 o 13:50

Pozrite si hodnotenia najlepších slovenských futbalistov.

BRATISLAVA. Ladia formu na úvod kvalifikácie MS 2022 a Euro 2020. Slováci v európskych ligách opäť vynikli a vo svojich tímoch patrili k ťahúňom.

Dobrou správou sú výkony Ondreja Dudu. Stredopoliar bundesligového Kolína mal najlepšie hodnotenie spomedzi Slovákov hrajúcich v elitných európskych súťažiach.

Rovnako ako pred týždňom.

(Autor: SofaScore.com)

Jediný pokoril osmičku

Dvadsaťšesťročný stredopoliar by mal byť v tíme Štefana Tarkoviča ťahúňom, najmä pri zranení Mareka Hamšíka, ktorý bude v úvode novej kvalifikácie chýbať.

Slovákov čakajú tri stretnutia, najprv na Cypre a následne dva domáce s Maltou a Ruskom.

Duda si pred odletom na zraz rozšíril strelecké štatistiky o tretí gól v aktuálnej sezóne Bundesligy a ako jediný Slovák v Európe dostal od špecializovaného portálu SofaScore.com vyššiu známku ako osem.

Tie pritom dostávajú futbalisti len za výnimočné výkony.

Vavrova úspešná premiéra v základe

V tesnom závese za Dudom skončil Matúš Bero z Vitesse Arnhem, ktorý tiež pravidelne podáva spoľahlivé výkony v holandskej Eredivisie.

Prekvapením je tretie meno v poradí. Slovenský stopér Denis Vavro, ktorý aj vinou zranenia dlhšie chýbal na futbalových ihriskách, si po minulotýždňovom prvom štarte proti Barcelone pripísal tentoraz aj premiérový štart v základnej zostave španielskej Huescy, kde je na hosťovaní z talianskeho Lazia Rím. 

Posledný tím súťaže aj jeho prispením získal cenný bod po súboji s Osasunou. Aj keď patril podľa portálu SofaScore.com k najlepším hráčom zápasu, na pozvanie do reprezentácie si musí ešte počkať.

V poslednej nominácii na úvod kvalifikácie totiž aj z dôvodu herného výpadku chýba.

(Zdroj: Sofascore)

Zaujali aj ďalšie výkony

Rovnaké alebo podobné hodnotenia mali viacerí Slováci. Už tradične sa dobre ukázal kapitán Parmy Juraj Kucka, ktorý navyše asistoval na jediný gól svojho tímu.

Skúsený stopér Norbert Gyömbér patril podľa SofaScore.com medzi najlepších hráčov zápasu jeho Salernitany proti Brescii v Serii B. V našom zozname však chýba, keďže do úvahy sme brali iba najvyššie súťaže.

V najlepšej pätici preto nechýba László Bénes z nemeckého Augsburgu.

(Autor: SofaScore.com)

Dobrý výkon podala aj slovenská brankárska jednotka Martin Dúbravka. Ani viaceré dôležité zákroky však jeho Newcastlu nestačili na body v boji o záchranu v anglickej Premier League.

SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), plus aj najvyššie súťaže v Belgicku, Nórsku, Portugalsku, Holandsku, Švédsku, Rakúsku, Turecku, Dánsku, Rusku a Škótsku.

(Zdroj: Sofascore)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci cez víkend vynikli. Jeden z najlepších ale v reprezentácii chýba