Francúzi zaistili len vitamínové doplnky, lebo ich nepoznali, bráni sa Quintana

Nairo Quintana na Tour de France 2020.
Nairo Quintana na Tour de France 2020. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. sep 2020 o 09:24

Na vypočúvanie vraj šiel dobrovoľne.

BRATISLAVA. Kolumbijský cyklista Nairo Quintana (30) nemá čo skrývať pred vyšetrovateľmi, nikto ho nezadržal a na vypočúvanie sa prihlásili spolu s bratom Dyerom dobrovoľne.

Aspoň tak to tvrdí vo vyhlásení na sociálnej sieti v súvislosti s vyšetrovaním jeho tímu Arkéa-Samsic francúzskou políciou. Sedemnásty muž nedávno skončenej Tour de France jednoznačne tvrdí, že pri raziách v hotelových izbách jeho tímu neboli nájdené dopingové látky.

Podľa správy denníka Le Parisien však zostali v utorok v predbežnej väzbe Quintanov dlhoročný masér Mikel Otero a tiež lekár Fredy Alexander González Torres.

Quintana: Nešlo o dopingové látky

"Francúzska polícia uskutočnila operáciu v hoteli, kde bol môj tím ubytovaný, v stredu 16. septembra v Méribeli po skončení etapy na Tour de France. Úradníci vstúpili aj do mojej izby a zaistili úplne legálne vitamínové doplnky.

Francúzi ich zrejme nepoznali, čo je možno hlavný dôvod, prečo chvíľu trvalo, kým sa všetko objasnilo. Chcem vyvrátiť všetky pochybnosti a potvrdiť, že nešlo o nijaké dopingové látky," vyhlásil Nairo Quintana, cituje ho aj špecializovaný portál Cyclingnews.

Zatiaľ čo správy viacerých francúzskych médií informujú o tom, že na izbách policajti našli injekčné striekačky, lieky a tiež ďalšie zdravotné produkty evokujúce dopingové procesy, niekdajší šampión Giro d'Italia aj Vuelty tvrdí, že on a jeho tím nemajú čo skrývať.

Biologický pas má bezchybný

"Chcel by som tiež objasniť isté nedorozumenie. Počas nedávnej Tour, ani iných predchádzajúcich pretekov som nikdy nebol v spojení so zamestnancami, ktorí neboli súčasťou nášho tímu.

Nemám a nikdy som nemal čo skrývať. V uplynulých dňoch som sa dobrovoľne dostavil na vypočúvanie pred štátneho zástupcu a na všetky otázky som odpovedať jasne a s čistým svedomím.

Nikto ma z ničoho neobvinil. Z mojej strany som a budem pripravený odpovedať na všetky otázky prokurátora, tak ako som to urobil v pondelok a utorok," zdôraznil Quintana.

Quintana svoje vyhlásenie ukončil vyjadrením, že jeho biologický pas je "bezchybný". Dodal, že nikdy neužíval dopingové látky na žiadnej úrovni svojej cyklistickej kariéry. Pri vyšetrovaní bude naďalej spolupracovať na dobrovoľnej báze.

"Bez strachu budem naďalej obraňovať pravdu, aj keď sa dav občas uberie iným smerom," zakončil Quintana, v minulosti dvakrát druhý a raz celkovo tretí na Tour de France.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Francúzi zaistili len vitamínové doplnky, lebo ich nepoznali, bráni sa Quintana