Nagy: Výkon proti Budapešti sa nesmie nikdy zopakovať

Košickí hokejisti potešili svojho trénera Romana Šimíčka víťazstvom 6:1 nad Nitrou.
Košickí hokejisti potešili svojho trénera Romana Šimíčka víťazstvom 6:1 nad Nitrou. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|5. nov 2018 o 00:00

Košičania si chcú počas reprezentačnej prestávky hlavne oddýchnuť.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice si po piatkovom nevydarenom zápase s Budapešťou, ktorý prehrali 4:8, napravili chuť v nedeľu hladkým víťazstvom 6:1 nad Nitrou.

Po dva góly zaznamenali kapitán oceliarov Ladislav Nagy a útočník Petr Kafka a po jednom presnom zásahu pridali Jakub Suja a Tomáš Netík.

Zverenci trénera Romana Šimíčka budú reprezentačnú prestávku tráviť na druhom mieste s dvojbodovým náskokom pred tretím Popradom.

Brankár Vladislav Habal prišiel o čisté konto len 3 minúty a 27 sekúnd pred koncom tretej tretiny.

Košickí hokejisti sa chceli výkonom a predvedenou hrou revanšovať svojim fanúšikom za zbabraný zápas proti Budapešti.

„Nás ten zápas veľmi mrzí. Taký výkon sa nesmie už nikdy opakovať. S tým ako sme nastúpili proti Nitre sme spokojní, konečne sme prerušili sériu prehier. Treba však povedať, že proti Banskej Bystrici ani proti Trenčínu sme nehrali vôbec zle,“ povedal Nagy.

Kafka: Vyčistíme si hlavy

Trénerovi Romanovi Šimíčkovi dali jeho zverenci víťazstvom nad Nitrou najkrajší darček k narodeninám aký si mohol priať.

„Určite áno, ale taktiež sme chceli ukázať divákom, že hokej hrať vieme a proti Budapešti to bol len strašný výpadok. Teraz nás čaká trochu voľna, počas ktorého si musíme hlavne dobre oddýchnuť a trochu sa odreagovať s rodinami, keďže tých zápasov už máme za sebou veľmi veľa,“ skonštatoval Nagy.

Aj Petr Kafka priznal, že zápasy s Nitrou a Budapešťou boli diametrálne odlišné.

„Duel s Budapešťou nám absolútne nevyšiel a prakticky všetko na čo sme siahli sa nám nepodarilo. S Nitrou to bol úplný opak, hrali sme zodpovedne a padli nám tam viaceré góly. Pokiaľ sme s nimi hrali v rovnovážnom počte, v podstate do ničoho sme ich nepustili. Myslím si, že sme ten zápas kontrolovali od začiatku až do konca,“ uviedol Kafka.

Český legionár bude môcť aj so spoluhráčmi počas reprezentačnej prestávky načerpať nové sily.

„Dôležité bude najmä psychicky si odpočinúť a trochu vypustiť od hokeja. Pobudneme s rodinami, vyčistíme si hlavy a v stredu sa opäť zídeme na štadióne a zase budeme stopercentne pripravení na ďalšie pokračovanie ligy,“ povedal Kafka.

Habal dúfa, že smolu si vybrali do konca sezóny

Podstatne lepšie ako proti Maďarom vyšiel zápas s Nitrou aj brankárovi Vladislavovi Habalovi, ktorý podržal mužstvo viacerými dôležitými zákrokmi.

„Sme len ľudia, nuž aj taký zápas ako s Budapešťou raz za čas môže prísť. Dúfam, že sme si už smolu vybrali do konca sezóny. Po tom zápase som veril, že dobre potrénujeme a opäť nám to pôjde. Je dôležité, že sme nad Nitrou vyhrali a nejdeme do reprezentačnej prestávky so štyrmi prehrami,“ skonštatoval Habal, ktorý už veril, že sa mu môže podariť vychytať čisté konto.

„Do konca chýbalo už len niečo vyše troch minút, to už som mohol udržať, takže trochu to zamrzí. Dôležitejšie ale je, že sme získali tri body a predviedli skvelý tímový výkon.“

Voľno počas prestávky využije rodák zo Sokolova na oddych, no bez svojich najbližších.

„Rodina je až do piatka v Česku, takže budem tráviť pauzu sám. Určite si predovšetkým dobre odpočiniem a v stredu na to znova aj s chalanmi vybehneme.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Nagy: Výkon proti Budapešti sa nesmie nikdy zopakovať