"Nadal pre Federera ako beštia z nočnej mory"

SITA|11. jún 2007 o 15:45

PARÍŽ 11. júna (SITA) - Ohlasy svetových médií na finálový zápas dvojhry mužov na tohtoročnom tenisovom turnaji Roland Garros v Paríži, v ktorom Španiel Rafael Nadal zdolal Švajčiara Rogera Federera 6:3, 4:6, 6:3, 6:4:


Basler Zeitung (Švajč.): "Bolo úžasné sledovať, ako Nadal zrežíroval finálový zápas. Na rozdiel od nevýrazného Švajčiara vydal španielsky bojovník zo seba všetko. Možno je v tom aj kus mágie, ktorá Federerovi nedovolí predviesť vo finále v Paríži jeho najlepší výkon. Niekto zrejme nechce, aby vyhral kompletný


Blick (Švajč.): "Opäť sme si potvrdili to, čo je už dávno známe: na antuke je Roger Federer len svetovou dvojkou. Rovnako ako pred rokom sa Federer ocitol v Nadalovej finálovej pasci."


NZZ (Švajč.): "Aj u Federera zohráva psychika dôležitú rolu. V 25 rokoch je kompletným hráčom, ale v Paríži to v súbojoch s Nadalom nevie prejaviť. Svoj sen o parížskom triumfe ešte úplne nedosníval, ale z roka na rok to bude mať ťažšie."


Sovetskij Sport (Rus.): "Nadal zdolal Federera a prepísal históru parížskeho turnaja. Počas troch rokov na Roland Garros neprehral ani jeden zápas a stal sa najmladším držiteľom víťazného hetriku v histórii."


Sport (ČR): "Súboj titanov pre Nadala. Španiel je od Borgových čias prvým s čistým hetrikom na parížskom turnaji. Vo finálovej bitke navyše premohol svojho najväčšieho súpera Rogera Federera. Ten prehral v štyroch setoch zápas, ktorý z neho mohol urobiť najlepšieho tenistu histórie."


L´Equipe (Fr.): "Nadal má 21 rokov a v Paríži vyhral bez zaváhania už 21 zápasov. Federera zdolal vo finále druhý rok po sebe a potvrdil, že antukový titul mu tak skoro neprepustí."


El País (Šp.): "Nadal je kráľom Paríža."


Marca (Šp.): "Turnaj Roland Garros má len jedného skutočného šampióna. Je ním Rafael Nadal."


As (Šp.): "Rafael Nadal vlastní kľúče od kráľovstva Björna Borga, ktorý vyhral Roland Garros štyrikrát za sebou."


Daily Mirror (V. Brit.): "Federer je nezdolateľný na každom povrchu okrem antuky. Akonáhle sa však hrá na červenom piesku a na druhej strane siete sa nachádza Nadal, stáva sa zo Švajčiara obyčajný smrteľník."


Daily Telegraph (V. Brit.): "Federer sa namiesto kráľa antuky stal kráľom nevyužitých príležitostí. Za normálnych okolností nemôže pokaziť toľko úderov, ako práve v tomto finále."


Gazzetta dello Sport (Tal.): "Explózia v podaní Nadala. Vyhral tretíkrát a v 21 rokoch je už legendou. A Federer skončil opäť na kolenách."


La Stampa (Tal.): "Nadal je pre Federera beštiou z nočnej mory."


Corriere della Sera (Tal.): "Paríž zostáva pre Federera začarovaným územím."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»"Nadal pre Federera ako beštia z nočnej mory"