Nadal postúpil do osemfinále US Open

SITA|6. sep 2009 o 22:24

Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí 3. kola dvojhry mužov na US Open v New Yorku.

NEW YORK. Španielsky tenista Rafael Nadal zvíťazil v nedeľňajšom stretnutí 3. kola dvojhry mužov na US Open v New Yorku (31. augusta - 13. septembra, celková dotácia 21,664 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II vonku) nad svojím krajanom Nicolasom Almagrom za 159 minút 7:5, 6:4, 6:4.

V treťom sete Nadalovi približne 10 minút ošetrovali brušné svalstvo, ktoré ho trápilo už na prípravnom podujatí v Cincinnati: "Trošku to cítim, ale verím, že do môjho najbližšieho zápasu budem v poriadku. Som tu na to, aby som tvrdo pracoval a pokúšal sa zo seba dostať to najlepšie." Niekdajší líder svetového rebríčka ATP Nadal si medzi najlepšími 16 zmeria sily s postupujúcim z neskoršieho nedeľňajšieho duelu Gael Monfils (13-Fr.) - José Acasuso (Arg.).

Tretí muži tohto podujatia i renkingu potrebuje triumf z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických na skompletizovanie tzv. kariérneho Grand Slamu po tom, ako v januári triumfoval na melbournských Australian Open. Dvadsaťtriročný Malorčan hrá na zámorskej letnej "hardovej“ sérii turnajov po dvojmesačnej zdravotnej prestávke zavinenej vleklými problémami s oboma kolenami.

Proti o rok staršiemu Almagrovi (33.) síce "Rafa“ na hlavnom dvorci Arthur Ashe Stadium predviedol o 10 víťazných úderov menej (20:30), mal však výrazne istejšiu ruku (nevynútené chyby 25:52). Rodáka z Murcie zdolal aj v ich štvrtom vzájomnom súboji a stále s ním neprehral ani set.

Teraz Nadal vo vstupnej časti dosiahol obrat z 0:2 na 4:2, a hoci tento náskok brejku i ďalší únik na 5:4 ešte nevyužil, "odpodával" sa v dvanástej hre (z 15:40). Aj v druhom dejstve Almagro vyrovnal z 2:4, potom však znova stratil servis a v tomto prípade už ani nedostal tretiu šancu. V napokon poslednej časti outsider viedol 2:0, scenár v podobe skóre 2:4 z jeho pohľadu sa však opakoval a stupňovanie Nadalovej kontroly viedlo k definitíve.

Dvojhra mužov - 3. kolo:

Rafael Nadal (3-Šp.) - Nicolas Almagro (32-Šp.) 7:5, 6:4, 6:4 za 159 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal postúpil do osemfinále US Open