Nadal má opäť zdravotné problémy

Ošetrovanie Rafaela Nadala počas včerajšieho zápasu s Almagrom.
Ošetrovanie Rafaela Nadala počas včerajšieho zápasu s Almagrom. (Autor: AP)
TASR|7. sep 2009 o 14:01

Viac než 23.000 párov očí sledovalo v nedeľu na kurte Arthura Asha brucho španielskeho tenistu Rafaela Nadala, ležiaceho ...

NEW YORK. Viac než 23.000 párov očí sledovalo v nedeľu na kurte Arthura Asha brucho španielskeho tenistu Rafaela Nadala, ležiaceho na chrbte v kanárikovo žltom tričku, vyhrnutom po hruď.

Španiel si zakryl tvár bielym uterákom, a preto sa nedala vyčítať bolesť a trápenie bývalej svetovej jednotky v zápase tretieho kola US Open proti kamarátovi z detstva Nicolasovi Almagrovi.

Zatiaľ čo Nadal sa obrnil pred zvedavými pohľadmi, tréner mu v priebehu troch minút rýchlo zasprejoval a obviazal brucho. Šesťnásobný grandslamový šampión sa postavil na nohy a napriek niekoľkým bolestivým grimasám doviedol zápas do víťazného konca po setoch 7:5, 6:4, 6:4.

Po zápase sa nediskutovalo o ničom inom, než o Nadalovom zranení. Samotný tenista, ktorý v júni a júli rehabilitoval po zranení oboch kolien, sa však odmietol vyjadriť k zdravotným problémom.

"Viem, že všetci chcú hovoriť o zranení. Veci sa však majú tak, že osobne by som túto tému najradšej nechal tak. Prepáčte, ale na rozprávanie o zraneniach som trocha unavený," slušne odmietol Nadal otázky neodbytných médií.

"Som tu, aby som podával čo najlepšie výkony. Vyhral som v troch setoch, takže som spokojný. V ďalšom kole sa pokúsiť odovzdať opäť maximum. To je všetko," dodal 23-ročný víťaz pekinskej olympiády.

Nechuť prezradiť rozsah zdravotných problémov, ktoré televízni komentátori opísali ako "zranenie brušného svalstva", neveští pre Nadala nič dobré. Titul z US Open stále chýba v Španielovej zbierke, no pre jeho zisk musí odohrať ešte štyri víťazné duely.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal má opäť zdravotné problémy