Nadal je v poriadku, mohol by nastúpiť vo finále Davis Cup-u

SITA|30. sep 2009 o 20:31

Tenista Rafael Nadal sa už zotavil z problémov, ktoré ho trápili v poslednom období a mohol by figurovať v kádri Španielska v decembrovom finále Davisovho pohára proti Česku.

BARCELONA. Tenista Rafael Nadal sa už zotavil z problémov, ktoré ho trápili v poslednom období a mohol by figurovať v kádri Španielska v decembrovom finále Davisovho pohára proti Česku (4. - 6. 12.).

Druhý muž svetového rebríčka, ktorého trápilo brušné svalstvo, podstúpil v stredu v Barcelone lekárske testy, ktoré ukázali, že sa môže vrátiť do súťažného kolotoča. Dvadsaťtriročný španielsky ľavák nehral od prehry v semifinále newyorských US Open, kde nestačil na neskoršieho turnajového šampióna Juana Martina Del Potra z Argentíny.

Šesťnásobný grandslamový šampión chcel pôvodne podporiť osobne kandidatúru Madridu na usporiadanie olympijských hier v roku 2016, napokon sa však v Kodani na rozhodovaní o dejisku hier nezúčastní.

"Chcel by som byť osobne v Kodani, ale môj tenisový program mi nedovoľuje naplniť tento zámer. Viem, koľko práce sme museli pri príprave kandidatúry vynaložiť, preto si zaslúžime vyhrať," uviedol Nadal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal je v poriadku, mohol by nastúpiť vo finále Davis Cup-u