Nadal a Safinová v Pekingu nasadenými jednotkami

SITA|1. okt 2009 o 12:43

Španielsky tenista Rafael Nadal opätovne naskočí do turnajového kolotoča na budúcotýždňovom podujatí ATP China Open v Pekingu.

PEKING.

V čínskej metropole by sa mala aktuálna svetová dvojka predstaviť po prvý raz od svojej prehry v semifinále US Open v New Yorku s neskorším šampiónom Juanom Martinom Del Potrom z Argentíny. Nadal, ktorého počas záverečného grandslamového turnaja roka US Open trápili problémy s brušným svalstvom, mal pôvodne štartovať už tento týždeň v thajskom Bangkoku. Nebol však ešte celkom fit.

"Na základe medicínskych testov z Barcelony by mal byť Rafa už úplne v poriadku a na budúci týždeň pripravený hrať v Pekingu," uvádza sa vo vyhlásení tímu okolo 23-ročného španielskeho ľaváka.

Nadal bude v Pekingu nasadenou jednotkou. Ďalšie priečky v elitnej štvorke nasadených obsadzujú Srb Novak Djokovič, obhajca titulu Američan Andy Roddick a Rus Nikolaj Davydenko. Práve Nadal má na čínsku metropolu pekné spomienky z minulosti.

V roku 2005 sa stal víťazom miestneho turnaja ATP a vlani tu prvý raz v kariére vybojoval olympijskú zlatú medailu vo dvojhre. V Pekingu má zatiaľ stopercetnú bilanciu 11:0. Predpokladá sa, že rodák z Malorky by mohol byť neskôr v samom závere sezóny k dispozícii Španielom v decembrovom finále Davisovho pohára proti Česku (4. - 6. 12.).

Šesťnásobný grandslamový šampión aktuálne sleduje aj dianie okolo výberu dejiska OH v roku 2016. Pôvodne chcel podporiť osobne kandidatúru Madridu na usporiadanie olympijských hier v roku 2016, napokon sa však v Kodani na piatkovom rozhodovaní o dejisku hier nezúčastní.

Okrem mužov budú v Pekingu od nedele v akcii aj najlepšie hráčky ženského okruhu WTA. V areáli Olympic Green Tennis Centre bude najvyššie nasadenou svetová jednotka Ruska Dinara Safinová. Ďalšie dve pozície patria Američankám Serene a Venus Williamsovým, štvorkou by mala byť Ruska Jelena Dementievová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal a Safinová v Pekingu nasadenými jednotkami