Francúz ho nazval idiotom. Bouhanni udrel súpera, dostal pokutu

Nacer Bouhanni.
Nacer Bouhanni. (Autor: TASR/AP)
Zoran Boškovič|12. júl 2017 o 10:46

Nacer Bouhanni je známy ako agresívny cyklista so širokými lakťami.

BRATISLAVA. Francúzsky šprintér Nacer Bouhanni obdržal pokutu vo výške 161 libier a minútovú penalizáciu v priebežnej celkovej klasifikácii potom, čo kamerový záznam odhalil, že udrel cyklistu Quick-Step Floors Jacka Bauera v 10. etape Tour de France 2017.

Jazdec tímu Cofidis na záberoch viditeľne diskutuje v pelotóne, keď sa zrazu otočí k cyklistovi Quick-Stepu, ktorého udrie pravou rukou.

Napriek tomu nie je jasne preukázateľné, či ho aj naozaj zasiahol.

Súper mu to nevrátil

V reakcii nato sa cyklista konkurenčného tímu nakloní k Bouhannimu, no útok mu nevráti a pokračuje v jazde. Víťaz etapy Marcel Kittel ide tesne za nimi, ani on, ani ostatní cyklisti nezareagujú.

Rozhodcovská komisia posudzovala záznam, no rozhodla sa cyklistu nediskvalifikovať, napriek tomu, že Petra Sagana po kontakte s Markom Cavendishom v 4. etape vylúčila z pretekov.

Namiesto toho bude musieť Bouhanni zaplatiť pokutu a budú mu odrátané body z celkovej klasifikácie - čo ho príliš nezabolí, keďže ide o šprintéra, ktorého ambíciou nie je bojovať o žltý dres celkového víťaza.

"Nepovedal by som, že som bol zapojený do nejakého incidentu. Jazdci si robia priestor, najmä šprintéri. S týmto súbojom nemám až taký problém," nechal sa počuť Bauer v programe rádia Sporza Vive le Vélo.

V tej iste etape ešte Bouhanni v poslednej zákrute agresívne atakoval ďalšieho jazdca Quick-Stepu, Fabia Sabatiniho.

Komentátori na NBC Sports veľmi rýchlo poukázali na spoločné znaky s vylúčením Petra Sagana. Bývalý profesionálny cyklista Bob Roll nazval trest pre Bouhanniho nezmyselným a rozhodnutie slabošským.

Nazval ho idiotom

Nacer Bouhanni je známy ako agresívny šprintér so širokými lakťami. Ukázal to aj v záverečnom špurte v 6. etape Tour de France 2017.

Kolenom mal vtedy zasiahnuť riadidlá Jacopa Guarnieriho. Ten ho po etape nazval idiotom, aj keď slová neskôr oľutoval.

"Ospravedlňujem sa za slová, ktoré som použil, no stále trvám na tom, že to, čo mi urobil, nebolo správne. Potom, čo som skončil so svojim úsilím v závere, ma udrel lakťom aj kolenom, čo bolo úplne zbytočné, pretože som pre neho nepredstavoval žiadne nebezpečenstvo," povedal po 6. etape jazdec tímu FDJ.

Bouhanniho najlepší výsledok na tohtoročnej Tour je štvrté miesto zo 4. etapy. Vo včerajšej 10. etape skončil šiesty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Tour de France»Francúz ho nazval idiotom. Bouhanni udrel súpera, dostal pokutu