Na zozname zranených aj Samuel ´Pirát´ Krištofič

Vladimír Bilohuščin|22. sep 2016 o 02:00

Po troch víťazstvách v tomto roku sa Samuel Krištofič nevyhol ani zraneniam. Tento rok sa už v klietke nepredstaví.

Po náročnej sezóne, v ktorej si ´Pirát´ pripísal za dva mesiace rovno tri výhry a svoj rekord upravil na 5-0, si telo vyžiadalo daň. Najprv to boli bolesti krížov, po ktorých musel Krištofič odrieknuť zápas s Jozefom Wittnerom na prestížnom podujatí Fight Nights 49, tentokrát prišla na rad operácia ramena.

„Mal som tam nejaký výrastok, ktorý mi zasahoval do kĺbového puzdra a ešte k tomu aj utrhnuté dva úpony. Čiže mi odstraňovali výrastok a zošívali tie dva úpony,“ ozrejmuje Krištofič.

Aj keď operácia dopadla dobre, troška horkosti na jazyku predsa len zostalo. Krištofič si totiž musel zákrok zaplatiť z vlastného vrecka.

„Bolo to zlé, už som nemohol ani robiť kľuky. Zašiel som k štátnemu lekárovi, ale ten ma odbil. Vyhľadal som teda súkromného špecialistu, ktorý skonštatoval, že to treba okamžite operovať. Postarali sa o mňa dobre, všetko mi vysvetlili, všetko prebehlo v poriadku. Za všetko som ale musel zaplatiť nemalú sumu.“

Ak sa pýtate, kedy zasa uvidíme ´Piráta´ v akcii, tak skoro to nebude. Plné zaťaženie ramena príde až o tri mesiace, bojové športy o štyri.

„Samozrejme by som chcel začať trénovať čo najskôr, záleží to od lekára, liečby, rehabilitácie. Momentálne sa cítim dobre. Samozrejme, že takéto veci sú nepríjemné, ale patrí to k tomu. Celkovo ako profišportovec sa nemôžem čudovať,“ pokračuje Krištofič. „Na samotný zápas môžem nastúpiť najskôr koncom februára.“

´Pirát´ nepochybne prechádza nepríjemným obdobím, v rukáve má ale tromf, ktorý mu tieto momenty spríjemňuje.

„Musím sa veľmi poďakovať priateľke, ktorá sa o mňa stará a poskakuje okolo mňa ako okolo kráľa. Veľmi dobrú ženušku som si našiel,“ pochvaľuje si priateľku Jarku.

A aké sú Krištofičove plány na nasledujúce obdobie? „Mám rozhodené nejaké siete na sponzorov, tak zatiaľ skúsim energiu vrhnúť týmto smerom. Uvidíme, či sa niečo podarí.“

Ak sa chcete o ´Pirátovi´ dozvedieť viac, čítajte aj náš podrobný rozhovor.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na zozname zranených aj Samuel ´Pirát´ Krištofič