Na zákerné ťahy od konkurencie sme pripravení, hovorí promotér RFA Boris Marhanský

RFA dá podiel z predaja prenosu svojim zápasníkom.

BRATISLAVA. Už v sobotu nás čaká prvý event organizácie RFA, ktorý bude niesť podtitul WARM UP, teda zahrievací. Na programe je dovedna 10 súbojov pod pravidlami MMA a thajského boxu v malých rukaviciach.

Aj keď je podujatie menšie, promotér organizácie Boris Marhanský už teraz nenecháva nič na náhodu.

„Musím sa priznať, že nám na podujatí veľmi záleží. Samozrejme sa to nedá ešte porovnávať s prvým veľkým eventom, ktorý bude 14. mája, ale verím, že to bude náš úspešný štart do tohto nového sveta. Neviem sa toho dočkať.“

Momentálne tvorí RFA tím 30 ľudí a počet sa zvyšuje. Ani takéto množstvo členov ale nevie robiť zázraky a aj Marhanský sa musí popasovať s množstvom problémov.

„Zdravotné komplikácie zápasníkov nás trápia asi najviac. Už trikrát sme museli meniť kartu, ale tak s tým sme rátali, keď sme do toho išli. Taktiež nám trocha robia starosti pandemické opatrenia, ktoré sa našťastie už pomaly zmierňujú.“

Pred podujatím stále visí otáznik nad Leom Brichtom. V zákulisí sa šepká, že Oktagon by na poslednú chvíľu mohol Brichtovo pôsobenie v RFA napadnúť. Promotér sa ale neobáva ani tohoto.

„Sme pripravení na všetko, aj keby prišli náhodou zákerné ťahy od konkurencie.“

Ako je už zvykom, diváci si môžu podujatie vychutnať aj po zakúpení pay-per-view prenosu, pričom organizátor chce aj touto cestou podporiť svojich zápasníkov. Po zadaní kódu konkrétneho fightera počas platby príde jej časť priamo na účet bojovníka.

„Myslím si, že je to na CZ a SK scéne revolučný krok. A tiež si myslím, že to je motivačné práve pre bojovníkov. Nechceme ich nútiť do proma, práve naopak, radšej ich motivovať, to je naša filozofia,“ objasňuje Marhanský.

Samotný event podporili svojimi videami aj youtuberi Naked Bananas, ktorí patria k špičke slovenskej scény. Marhanský priznáva, že RFA veľmi bavia “fake“ profily, ktoré na sociálnych sieťach komentujú príspevky a rozhodli sa na to takýmto vtipným spôsobom poukázať.

„Rovnako sme chceli podporiť predaj PPV a najmä našich bojovníkov,“ uzatvára promotér.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na zákerné ťahy od konkurencie sme pripravení, hovorí promotér RFA Boris Marhanský