Na smetiarskom aute ho označili za judáša. Hamšík čelí bývalému spoluhráčovi

Higuaín (vpravo) bude čeliť svojmu bývalému klubu.
Higuaín (vpravo) bude čeliť svojmu bývalému klubu. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|28. okt 2016 o 19:53

Rekordne nakupoval i predával. Juventus Turín privíta v sobotu v najväčšom hite Seria A SSC Neapol s kapitánom Marekom Hamšíkom.

BRATISLAVA. Rodinnú dynastiu prezývajú talianski Kennedyovci a zastupuje takmer päť percent HDP krajiny. Giovanni Agnelli založil v roku 1899 automobilku Fiat.

Začiatkom dvadsiateho storočia k tomu kúpil futbalový Juventus Turín. Od mája 2010 jednému z najslávnejších klubov sveta šéfuje Andrea Agnelli junior.

Uplynulé leto minul na nákup posíl takmer 158 miliónov eur, čo je rekord v dejinách talianskeho futbalu.

Viac investovali vo svete iba oba kluby z Manchestra. Juventus si však na rozdiel od anglických boháčov na posily zarobil.

Za predaj hráčov získal zo všetkých klubov najviac: takmer 159 miliónov. Z toho najviac (105 miliónov) za Paula Pogbu, ktorý sa stal najdrahším hráčom futbalovej histórie.

„Nešlo to odmietnuť. Je to šialený balík, ale ak do futbalu prúdi stále viac peňazí, čoskoro príde čas, keď sa najlepší hráči budú predávať za viac ako dvesto miliónov eur,“ vysvetľoval pre idnes.cz Pavel Nedvěd, viceprezident Juventusu.

„Vždy sme limity mali - v prestupoch aj vo výške hráčskych platov. Ale keďže sme teraz zaplatili deväťdesiat miliónov eur za Gonzala Higuaína, porušili sme to. Naopak sme ukázali, že máme chuť a vôľu dokázať niečo skutočne veľké,“ dodal Nedvěd.

Majú ho za judáša

Higuaín strelil počas troch sezón v Neapole 91 gólov, fanúšikovia ho zbožňovali možno ešte viac ako Mareka Hamšíka, kapitána tímu. Odchod Argentínčana tak vyvolal mnoho nenávisti.

Fanúšikovia od zlosti pálili jeho dresy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Na smetiarskom aute ho označili za judáša. Hamšík čelí bývalému spoluhráčovi